Sacha Boey Türkiye rekoruyla Bayern Münih’te

Galatasaray'ın sağ beki Sacha Boey 30 milyon euro artı başarı bonusları karşılığında Bundesliga devi Bayern Münih'e transfer oldu. Bu bedel Türkiye'de rekor bedel olarak tarihe geçti.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sacha Boey, Alman devine transfer oldu.

Galatasaray’da geçtiğimiz yaz da Avrupa devleriyle adı geçen Sacha Boey, Bayern Münih’in yolunu tuttu. Sports Digitale’in haberine göre Boey 30 milyon euro artı başarı bonusları karşılığında Bundesliga devine transfer oldu. Oyuncu 2021-22 sezonu başında Fransa ekibi Rennes’den 1.15 milyon euro karşılığında transfer edildi. Geldiği paranın yaklaşık 30 katına Bayern’e transfer olan oyuncunun gidiş bedeli aynı zamanda Türkiye rekoru oldu. Boey Türk futbol tarihinde 30 milyon ve üzerinde satışı gerçekleşen ilk futbolcu oldu. Boey yarın sabah 06.00’da kalkacak uçakla Münih’e gidecek ve sağlık kontrolüne girecek.

Galatasaray’ın eski kulübü Rennes’le yaptığı anlaşma gereği Fransız ekibine gelen bonservisin yüzde 15’ini ödemesi gerekiyor. Öte yandan Boey’in eski menajerlik şirketine yüzde 7.5’luk bir pay verilmişti. Ancak yine Sports Digitale’in haberine göre söz konusu şirketle yapılan anlaşma gereği bu pay yüzde 5’e indirildi. Dolayısıyla Galatasaray transferden gelen paranın toplamda yüzde 20’sini pay olarak aktaracak. Sarı-kırmızılıların kasasına tamı tamına 24 milyon euro girecek.

Sacha Boey Bayern Münih yolcusuSacha Boey Bayern Münih yolcusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.