Mauro Icardi hakkını verdi! Attı, attırdı, rakipleri kendilerini sakatladı

Galatasaray, geçen sezon kiralık olarak forma giyen Arjantinli Mauro Icardi'yi kadrosunda tutmak için büyük fedekarlık yaptı. Bunun karşılığını Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak aldı.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Icardi kendisine yapılan penaltıyı gole çevirerek Molde'yi yıkan isim oldu.

Geçen sezon Galatasaray’ın şampiyon olmasında büyük payı olan Arjantinli Mauro Icardi’yi sarı kırmızılı taraftarlar çok sevdi. Onun için söylenen “Aşkın Olayım” şarkısı zirveye çıktı. Yönetim sezon başında onu kadroda tutmak için büyük fedekarlık yaptı. Paris Saint Germain’e 10 milyon euro bonservis parası verildi. Başkan Dursun Özbek’in söylemiyle 4 milyon euro’su sponsorlar tarafından karşılanan 10 milyon euro ücret karşılığında Icardi ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

İşlem tamam! Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeİşlem tamam! Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde

Kendisine gelen daha büyük teklifleri kabul etmeyen Icardi ise bu sezon başında takıma katıldıktan sonra camianın bu fedekarlığını karşılıksız bırakmadı. 30 yaşındaki futbolcu, önce Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Olimpija fileleri havalandırarak 1-0’lık skorla turu Cimbom’a getirdi. Gruplar öncesi son engel olan Norveç’in Molde takımı karşısında iki maçta da gol atmayı başardı. Ayrıca bir de asist yaptı.

Molde’nin dileği tutmadı

İlk maçtaki 1 gol, 1 asistlik performansından sonra Molde Teknik Direktörü Erling Moe’nun “Zor gol yiyen bir takım olmak için çalışıyoruz. Umarım Icardi gününde olmaz” temennisi ise tutmadı. Arjantinli futbolcu 7. dakikada kendisine yapılan penaltıda kaleciyi ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Kafa kafaya çarpışan Kaasa ile Knudtzon oyuna devam edemedi.

Icardi’yi tutmak isterken 2 oyuncu sakatlandı

Maçın 22. dakikasında Molde açısından talihsiz bir an yaşadı. Bir hava topunda Icardi’nin topla buluşmasını engellemek isteyen Norveç takımının iki oyuncusu Kaasa ile Knudtzon havada çarpıştı. Kafalarına darbe alan futbolcular oyuna devam edemedi. Onların yerine Hestad ve Lovik oyuna girdi. Molde Teknik Direktörü Erling Moe karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında “Oyuncuların bireysel kalitelerini dikkate almanız gerekiyor. Icardi’nin hakkını vermeliyizu övüyordu.

Galatasaray’ı tribünde destekleyenler arasında Wanda Nara da bulunuyordu.

Wanda Nara: Icardi hak ettiği yerde

Maç bittiğinde Galatasaray taraftarı 2-1’lik galibiyet ve Şampiyonlar Ligi nedeniyle mutluydu. Sevinç yaşayanlar arasında Icardi’nin eşi Wanda Nara da vardı. Nara yaptığı paylaşımda “Şampiyonlar Ligi, biz geliyoruz! Icardi, hak ettiği yerde!” diyordu. Arjantinli futbolcunun mesajı taraftaraydı: “Hayallerimizi birlikte gerçekleştirmeye devam ediyoruz.”

Çok zor oldu ama oldu: Futbolun en güzel manzarasında bizim de bir yerimiz var…Çok zor oldu ama oldu: Futbolun en güzel manzarasında bizim de bir yerimiz var…

İlk 11 çıktığı maçlarda boşu yok

Icardi, sadece Avrupa maçlarında değil Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Geçen yıl Süper Lig’i 23 golle tamamlayan Icardi, bu sezona da iyi başladı. Kayserispor maçında yedekten giren ve skora katkı yapamayan Icardi, Trabzonspor maçında yaptığı dubleyle takımına 3 puan getirdi. Arjantinli yıldız, bu sezon ilk 11 çıktığı dört maçta 5 gol atarken 1 asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.