Erden Timur: Kayıtlar var demedim, araştırılsın dedim

A Spor ekranında çıktığı bir programda açıklamalarda bulunan yorumcu Levent Tüzemen, Erden Timur’la görüştüğünü ve Timur’un VAR kayıtlarının sızdırılması iddiasıyla alakalı “Kayıtlar var” demediğini “Araştırılsın” dediğini ilettiğini söyledi.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Erden Timur, Levent Tüzemen'e konuştu. Tüzemen ekranlarda aktardı.

Türk futbolunda gündem son birkaç haftadır fazlasıyla meşgul. Saha dışı olayların saha içindeki mücadelenin önüne geçtiği süreçte en fazla tartışılan konulardan biri Erden Timur’un 17 Ekim 2023 tarihinde A Spor’a yaptığı açıklamalardı. Timur o gün eski MHK Başkanı Lale Orta’nın VAR görüntülerini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a sızdırmasıyla alakalı konuştu.

Timur o gün “Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi konu bu. Kaydı var, nerede olduğunu da söyleyeceğim, ben hukukçuyum sonuçta. Bunlar öyle sokak dedikodusu değil onu söyleyeyim, doğruluğu teyit edilmiş bilgi kaydıyla birlikte” demişti.

Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! 'Sözlü ifade alın'Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! ‘Sözlü ifade alın’

Dün Levent Tüzemen A Spor ekranlarından bir başka programda Erden Timur’la görüştüğünü ve Timur’un “Ali Koç’a, Lale Orta görüntü gönderdi demedim ki, söyleniyor, araştırılsın bakılsın dedim” diyerek kendisine dönüş yaptığını belirtti.

Konu Etik Kurulu’nda

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve eski MHK Başkanı Lale Orta konuyla alakalı iddiaları yalanladılar. TFF, konuyu görüştükten sonra Etik Kurulu’na sevk etti. Son olarak bugün öğleden sonra TFF’den yapılan açıklamada konuyla alakalı olarak “ VAR görüntüleri naklen yayın aracından yayıncı kuruluşa ve TFF VAR odasına ham olarak ve aynı anda gönderilir. Dolayısıyla VAR odasında mevcut olan görüntülerin tamamı aynı zamanda yayıncı kuruluşta da olabilir. Mahrem olan görüntüler değil maçta görev yapan sahadaki hakemler ile VAR odasında görev yapan hakemler arasındaki konuşmalardır. Dönemin MHK Başkanının bir Kulüp Başkanına VAR görüntülerini gönderme iddiası TFF Yönetim Kurulu’nun 18.10.2023 tarihinde aldığı kararla Etik Kurulu’na sevk edilmiş, kurul ilgili soruşturmayı başlatmış, süreç devam etmektedir.” denildi.

İddia: TFF, Kulüpler Birliği ve Passolig yol ayrımındaİddia: TFF, Kulüpler Birliği ve Passolig yol ayrımında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.