Yine, yeni, yeniden: Avustralya’da şampiyon Aryna Sabalenka

Avustralya Açık'ta geçen yılın şampiyonu Aryna Sabelanka, Çinli Quinwen Zheng'i 2-0 yenerek ünvanını korudu. Belaruslu sporcu şampiyonluğa set vermeden ulaştı.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aryna Sabalenka kariyerindeki ikinci grand slam şampiyonluğuna da Avustralya'da kazandı.

Avustralya’ya son şampiyon unvanıyla gelen Aryna Sabalenka, final maçına güçlü servisleriyle başladı. İlk oyunu rahat kazanan Belaruslu, Qinwen Zheng’in servisini de maçın hemen başında kırmayı başararak ilk sette bir anda 3-0 öne fırladı. Setin devamında etkili oyununu sürdüren Sabalenka, rakibine geri dönüş şansı tanımadı ve mücadelede 1-0 öne geçti.

İkinci sete de servis kırarak başlayan Sabalenka, kupanın bir ucundan tutmayı başardı. Baskıyı üzerinde hisseden Zheng’in üst üste çift hatalar yapmaya başlamasıyla Belaruslu iyice rahatladı ve ikinci seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak Avustralya’daki tacını korudu.

11 yıl sonra yine bir Belaruslu üst üste duble yaptı

Bu sonuçla Avustralya Açık’ta üst üste iki kez şampiyon olan Sabalenka, kadınlar tenisinde uzun yıllardır ulaşılamayan bir başarıya erişti. Avustralya’da üst üste şampiyon olmayı başaran son isim yine bir Belaruslu Victoria Azarenka’ydı. (2012-2013)

Avustralya'da Djokovic'in 6 yıl ve 33 maçlık serisi bitti, finalde yokAvustralya’da Djokovic’in 6 yıl ve 33 maçlık serisi bitti, finalde yok

Set vermeden şampiyon

Avustralya Açık’ta oynadığı 7 maçı da set vermeden kazanan Sabalenka, kadınlar tenisinde açık çağda bunu başaran altıncı isim oldu. Daha önce Sharapova, Hingis, Davenport, Serena ve Barty rakiplerine set vermeden kupaya uzanmışlardı.

Sabelanka 2.1 milyon dolar kazandı

Avustralya Açık’ta dağıtılan para ödüllerinde geçtiğimiz seneye oranla yüzde 13’lük artışa gidilmişti. Toplamda 57 milyon Amerikan dolarının dağıtıldığı turnuvada şampiyonluğa uzanan Aryna Sabalenka 2.1 milyon doları cebine koydu. İkinci olan Qinwen Zheng’in kazandığı para ödülü ise 1.2 milyon dolar. Sabalenka bu kazançla birlikte tenis kariyerindeki gelirini 22.7 milyon dolara yükseltti. Spordan şimdiye kadar elde ettiği kazanç 3 milyon dolar olan Zheng ise, toplam gelirinin neredeyse yarısını 2024 Avustralya Açık’tan çıkarmış oldu.

Avustralya Açık tek erkekler finaliyle son bulacak. Daniil Medvedev ve Jannik Sinner’in karşılaşacağı şampiyonluk mücadelesi Rod Laver Arena’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.