Burak Yılmaz: Başarısız olmaktan korkmuyorum

Kayserispor'da yeni teknik direktör Burak Yılmaz imza töreninde konuştu. İki buçuk senelik mukaveleye imza atan Yılmaz başarısız olmaktan korkmadığını açıkladı.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Burak Yılmaz 2.5 senelik sözleşmeye imza attı.

Burak Yılmaz sezona Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcısı olarak başladı. Güneş’in istifasından sonra başa geçen genç isim için işler yolunda gitmedi. İki galibiyet ve dört yenilgi ardından istifa eden Yılmaz Beşiktaş’tan ayrıldı.

Kayserispor ise sezona Çağdaş Atan’la başladı. Atan’ın ani istifası sonrası başa Recep Uçar geldi. İyi giden sürecin ardından takımın yıldız oyuncuları Olivier Kemen ve Mame Thiam’ın ayrılıkları, Afrika Uluslar Kupası’na giden futbolcular derken Kayseri yedi maçlık bir mağlubiyet serisine tutuldu. Bu seri kulüp tarihinin Süper Lig’deki en uzun serisi olarak kayıtlara geçti. Maddi anlamda zorluk yaşayan kulübün transfer tahtası da FIFA tarafından kapandı.

Kayserispor'da bayrak Burak Yılmaz'a geçtiKayserispor’da bayrak Burak Yılmaz’a geçti

Bunca olumsuzluk üstüne Recep Uçar’la yollar ayrıldı. Uçar yerine teknik direktörlük görevi için Burak Yılmaz’la anlaşma sağlandı. Yılmaz imza töreninde basın mensuplarına konuştu. 2.5 senelik sözleşmeye imza atan genç teknik direktör “Recep hocama teşekkür ederim. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra beni aramıştır, uzun uzun benimle dertleşmiştir. Burada bıraktığı intiba, sevgi, saygı… Kendisinin gidişini gördükten sonra burada başarısız olmaktan dolayı korkmuyorum. Kayserispor’un bizimle yol yürümek istemesi çok değerliydi. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bana o soğukta enerji verdiler” dedi.

Oynatacağı oyun tarzıyla alakalı konuşan Yılmaz “Genç bir antrenörüm, hırslıyım. Recep Hoca tarzında topa sahip olmayı isteyen, pozitif futbol oynayan ve kazanmayı isteyen bir antrenörüm. Bu alışkanlığım da futbolculuğumdan geliyor. Futbolculuğumda da pes etmeyen, savaşan biriydim. Büyük meydan okumalara yol açan bir kariyerim oldu. Kazanmaya yönelik bir futbol oynamak istiyoruz. Çok büyük konuşmak istemiyorum, yolda bizleri göreceğinizi düşünüyorum” diye konuştu.

Kayserispor’da Başkan Ali Çamlı ise “Ben inanıyorum ki Burak Yılmaz başarılı olacak. Forvet yokluğunda gerekirse çıkar oynar” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.