Onuachu ve Osayi-Samuel Afrika’da kaldı, Aboubakar dönüyor

Afrika Kupası’nda Nijerya Kamerun'u, Angola da Namibya'yı geçerek son sekize kaldı. Bright Osayi-Samuel ve Paul Onuachu turnuvada yoluna devam ederken Vincent Aboubakar Beşiktaş’a dönecek.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Victor Oshimen ilk golde yaptığı asistle Nijerya'yı çeyrek finale çıkaran isim oldu.

Fildişi Sahili ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 eleme turu heyecanı başladı. Günün ilk maçında Angola en iyi üçüncüler arasından gelen Namibya’yı 3-0’la zorlanmadan geçerek çeyrek finale yükseldi. Mücadelenin 17. dakikasında Angola kalecisi Neblu’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Eksik kalmasına rağmen mücadeleyi sürdüren Angola 38’de Gelson Dala’nın golüyle 1-0 öne geçti. Hemen ardından Namibya stoperi Lubeni Haykongo da oyundan ihraç edildi ve iki takım da 10 kişi kaldı. 42’de bir kez daha sahne alan Gelson Dala farkı ikiye yükseltti. İlk yarı 2-0 bitti. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Angola 66’da Mabululu’nun attığı nefis plase golüyle 3-0’ı yakaladı. Maçın kalan süresinde gol sesi çıkmadı ve Angola turnuvada adını son sekiz takım arasına yazdırdı.

Arda Güler LaLiga'ya 'merhaba' dedi, Sörloth Barcelona'yı devirdiArda Güler LaLiga’ya ‘merhaba’ dedi, Sörloth Barcelona’yı devirdi

Nijerya, Kamerun’u kupa dışına itti

Diğer maçta Afrika Kupası’nı üç kez kazanan Nijerya beş şampiyonluğu olan Kamerun’la karşılaştı. Gruplarını ikinci sırada bitirerek son 16’ya kalan iki takımın mücadelesine Nijerya hızlı başladı. 36’da İtalyan işi bir gol geldi. Napoli’nin forveti Victor Oshimen baskıyla kazandığı topta düşmedi. Harika bir pasla Atalanta santrforu Ademola Lookman’ı kaleyle baş başa bıraktı. Onun vuruşunda kalecinin müdahalesi yeterli olmadı ve Nijerya 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla noktalandı.

Hem Juventus hem Milan yara aldıHem Juventus hem Milan yara aldı

İkinci yarıda iki takımın da karşılıklı atakları oldu, fakat skor son dakikalara kadar değişmedi. 90’da bir kez daha sahne alan Lookman skoru 2-0’a getiren golü atıp ülkesine çeyrek finali getirdi. Bright Osayi-Samuel ve Paul Onuachu Nijerya adına yedek soyundukları maçta 90+9’da oyuna girdi. Samsunsporlu Olivier Ntcham’in 90 dakika sahada kaldığı Kamerun’da Vincent Aboubakar son 12 dakika süre buldu, fakat takımının elenmesine engel olamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.