Aydın BB, Karayolları’ndan zor geçti

Sultanlar Ligi’nde kümede kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta Aydın Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Karayolları'nı 3-2 yendi.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aydın Büyükşehir Belediye,zor da olsa galip gelmeyi başardı.

Sultanlar Ligi’nin 18. haftası pazartesi günü oynanan tek maçla kapandı. Ligin son sırasında bulunan Karayolları, haftaya 11. durumda giren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladı.

İlk seti 25-21 kazanan Karayolları oldu. İkinci sette bu sefer kazanan taraf 25-23’lük sonuçla Aydın’dı. Üçüncü seti 25-21 kazanan Ege temsilcisi setlerde geriden geldiği maçta 2-1 öne geçti. Pes etmeyen ev sahibi ekip dördüncü seti 25-23’lük skorla hanesine yazdırarak maçı final setine götürdü.

Zirvede kayba yer yok: Eczacıbaşı ve Fenerbahçe firesiz devamZirvede kayba yer yok: Eczacıbaşı ve Fenerbahçe firesiz devam

Son set büyük çekişmeye sahne oldu. Ligdeki ikinci galibiyetine bu kadar yaklaşmışken bırakmak istemeyen Karayolları, rakibi karşısında her şeyini ortaya koymasına rağmen Aydın seti 15-13, maçı da 3-2 kazanmayı başardı. Bu zaferle birlikte ligdeki altıncı galibiyetini alan Aydın, küme düşme hattından iki galibiyet uzağa yükselmiş oldu.

Aydın’dan Anna Nicoletti, yüzde 49’la hücum ettiği karşılaşmada ikisi ace üçü bloktan olmak üzere toplam 35 sayı üretti ve maçın en skorer oyuncusu oldu.

Genç Filenin Sultanları ablalarını aratmıyor: ŞampiyonGenç Filenin Sultanları ablalarını aratmıyor: Şampiyon

Bu maçla birlikte Sultanlar Ligi’nde 18. hafta sona erdi. Haftayı Fenerbahçe lider, Eczacıbaşı ikinci, Vakıfbank ise averajla üçüncü sırada kapattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.