Sultanlar Ligi’nde ilk servis atılıyor

Voleybol kulüp sezonu Vakıfbank ile Fenerbahçe arasında oynanan Şampiyonlar Kupası ve öncesinde oynanan Kupa Voley maçlarıyla başladı. Lig vakti geldi çattı. Sultanlar Ligi, bugün başlıyor.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Sultanlar Ligi'nde mesai başlıyor.

Filenin Sultanları yaz aylarına damga vurdu ve başarıdan başarıya koşarak Türkiye’ye büyük sevinçler yaşattı. Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası kazanan Sultanlar olimpiyat bileti de alarak tarihi bir süreç geçirdi. Voleybolda 2023 milli takımlar sezonu Türkiye’nin damgasıyla geçti. Şimdi, kulüp sezonunda lig maratonunun başlama zamanı. Sultanlar Ligi, bugün 13.00’te PTT ve Kuzeyboru arasında oynanacak mücadeleyle başlıyor.

Son olarak Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu, tarihte 16 kezle en fazla Eczacıbaşı’nın zafere uzandığı lig 40. kez oynanacak. Ligin son 11 sezonuna damga vuran takımlar Fenerbahçe ve Vakıfbank’tı. Vakıfbank bu süreçte 7 kez şampiyon olurken Fenerbahçe 3 kez şampiyon oldu. 2019-20 sezonu ise koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

Malatyalı Vargas memleketine gittiMalatyalı Vargas memleketine gitti

 

Vakıfbank kupayla başlıyor

Türk voleybolunun 21. yüzyılına damga vuran takımlardan Vakıfbank, son olarak yarı final serisinde Fenerbahçe’ye elenmişti. Geçen sezon Kupa Voley zaferi yaşayan ekip bu sezona Şampiyonlar Kupası zaferiyle ‘merbaha’ dedi. Kadrosunda büyük değişikliğe giden takım, yıldız isim Paola Egonu’yla yollarını ayırdı. Egonu dışında Daelderop, Bajema gibi isimlerin de ayrıldığı takıma Jordan Thompson, Alexandra Frantti, Bianka Busa, Sarah van Aalen gibi isimler transfer edildi. Tarihte farklı isimlerle 12 şampiyonluğu bulunan ekibin bu sezonki hedefi yine Giovanni Guidetti ile beraber şampiyonluk.

Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe'yi deviren Vakıfbank olduŞampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi deviren Vakıfbank oldu

Son şampiyon yine iddialı

Kadrosunda Aryna Fedorovtseva, Ana Cristina gibi potansiyelli isimleri bulunduran Fenerbahçe, Eda Erdem kaptanlığında son sezonu şampiyon bitirdi. Zoran Terzic’le yollarını ayıran sarı-lacivertliler Lavarini ile anlaştılar. Polonya Milli Takımı’nın pasör çaprazı Magdalena Stysiak takımın yeni yüzlerinden. Öte yandan orta oyuncu Fetisova ve pasör Bojana Drca da Fenerbahçe’ye güç katması beklenen oyuncular. Sarı-lacivertli ekip 5 sezondur formasını giyen ve yaz aylarında yaptıklarıyla Türk halkının taraflı tarafsız sevgilisi haline gelen süper yıldızı Melissa Vargas’a ise şubat ayında Çin Ligi’nin bitiminin ardından kavuşacak. Son şampiyonun hedefi tarihindeki 7. lig zaferini elde etmek.

Eda Erdem'in heykeli dikiliyorEda Erdem’in heykeli dikiliyor

Son finalist hasreti dindirmek istiyor

Lig tarihinin en fazla şampiyonluk yaşayan ekibi Eczacıbaşı, yeni sezona Ferhat Akbaş önderliğinde giriyor. Kadrosunda Tijana Boskovic, Hande Baladın, Simge Aköz, Elif Şahin gibi yıldızları barındıran İstanbul ekibi, pasör çaprazı Martyna Czyrnianska, smaçör Alexa Gray ve orta oyuncu Jovana Stevanovic’le kadrosunu güçlendirdi. 16 şampiyonluğu bulunan Eczacı’nın hedefi, 12 senelik hasrete son verip mutlu sona ulaşmak.

THY yüksekten uçtu

Brezilya Milli Takımı antrenörü Ze Roberto ile anlaşan THY, geçtiğimiz yaz transfer döneminde el yükseltti. Fenerbahçe’nin eski hocasını başa getiren takım Macris, Julia Bergmann, Anthi Vasilantonaki, Neriman Özsoy, Kübra Çalışkan, Diana Alecrim gibi isimleri kadrosuna kattı. Hedefi ilk 4 olan ekip, büyük 3’lünün arasına girmek, mutlu sona uzanmak ve Şampiyonlar Ligi bileti almak için savaşacak.

THY’den bir takviye daha: Julia BergmannTHY’den bir takviye daha: Julia Bergmann

Beşiktaş geri döndü, Galatasaray ilk peşinde

Lig tarihinde hiç şampiyonluğu bulunmayan iki büyük kulüp Galatasaray ve Beşiktaş yeni sezona ilk 4 iddiasıyla giriyorlar. İlkin Aydın gibi önemli yıldızı kadrosunda bulunduran Cimbom, Danielle Cuttino, Kanami Tashiro, Heather Gneiting gibi isimleri transfer etti. Ligin yeni ekiplerinden Beşiktaş ise Sultanlar Ligi seviyesinde kadro oluşturmak adına transfer döneminin en hızlı takımlarından biriydi. Ekip, Jovana Brakocevic, Wilma Salas, Ekaterina Efimova gibi yıldızların yanına Bahar Toksoy Guidetti, Çağla Akın, Fulden Ural, Ecem Aknam gibi deneyimli isimleri ekledi.

Galatasaray'da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydıGalatasaray’da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydı

14 takım ve 7 şehir

Sultanlar Ligi’nde 14 takım mücadele edecek. Bu 14 takıma 7 şehir ev sahipliği yapacak. İstanbul’dan 7 ekip, Ankara’dan 2, Aksaray, Aydın, Bursa, Antalya ve Adana’dan ise birer ekip Sultanlar Ligi’nde başarı peşinde koşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.