Fenerbahçe yeni bir seri başlatma hedefiyle Rize’de

Geçen hafta sahasında Alanyaspor'la 2-2 berabere kalan Fenerbahçe liderliği rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Yeni bir galibiyet serisi başlatma amacındaki sarı-lacivertliler 26. haftada Rizespor'a konuk oluyor.

Spor 17 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Rizespor deplasmanına çıkıyor.

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Alanyaspor’la 2-2 berabere kalan takım sahasındaki 9. puanını kaybetti. Bu puan kaybı pahalıya mâl oldu ve Galatasaray 12 hafta sonra liderliği devraldı, 25. haftayı 66 puanla rakibinin iki puan önünde zirvede tamamladı. Bu kritik puan kaybının ardından Kanarya, üçüncülük için savaş veren ancak ligin son döneminin istikrarsız takımlarından olan Rizespor’a konuk olacak. Arda Kardeşler’in yöneteceği maç bu akşam 19.00’da başlayacak.

Fenerbahçe’de sakatlıkları süren Fred ve Joshua King’in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası’nda ikinci olan Nijerya forması giyen Bright Osayi-Samuel, Nijerya’da düzenlenecek devlet protokolüne katılacağı için Rize deplasmanında forma giyemeyecek. Bütün lig maçlarında süre alan Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski’nin yanı sıra Michy Batshuayi ve Alexander Djiku, Rize deplasmanında kart görmesi durumunda bir sonraki hafta iç sahada oynanacak Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek. Fenerbahçe’nin şu ana kadarki deplasman performansı oldukça dikkat çekici. 12 maçın dokuzunda kalesini gole kapatan ekip bu 12 maçta 34 puan topladı ve sadece Adana Demirspor deplasmanından beraberlikle döndü.

Yılın transferi resmileşti: Olimpiyat şampiyonu Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye geldiYılın transferi resmileşti: Olimpiyat şampiyonu Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye geldi

Ligde son hafta deplasmanda EMS Yapı Sivasspor’a 1-0 yenilen Rize temsilcisi, 36 puan ile 6. sırada bulunuyor. Rizespor’da sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Janne-Pekka Laine, kadroda yer alamayacak.

İki ekip daha önce 43 kez karşılaşırken Fenerbahçe 28, Rizespor 7 kez kazandı, 8 maç berabere bitti. Sarı-lacivertli takım bu karşılaşmalarda 94 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 42 gol gördü. Rize’de oynanan 21 maçta Fenerbahçe 11 kez kazanırken beş maç berabere bitti, beş maç Rize üstünlüğüyle tamamlandı. İki takım arasında oynanan son 10 maçta beraberlik sonucu çıkmazken Fenerbahçe dokuz Rize bir kez kazandı. Ligin ilk yarısındaki karşılaşma 5-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona ermişti.

Fenerbahçe'ye Kardeşler, Galatasaray'a ŞansalanFenerbahçe’ye Kardeşler, Galatasaray’a Şansalan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.