TFF açıkladı: Yayın ihalesi için dört kurum topa girdi

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın hakları için ihale dosyası hakkında Futbol Federasyonu'ndan kritik açıklama geldi. Açıklamaya göre dört kurum ihale dosyasını aldı.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yayın ihalesi için dört kurum topa girdi.

Türk futbolu önümüzdeki aylarda kritik bir süreç geçirecek. Yayın hakları yeni sahibini bulacak. Süreç devam ederken federasyondan kritik açıklama geldi.

Açıklama şöyle: “Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin yer aldığı Yayın İhale Komisyonu daha önce 26 Ocak 2024 saat 17.00 olarak belirlenen ihale dokümanlarının en son teslim alınma süresinin bir hafta uzatılarak 2 Şubat 2024 saat 17.00 olarak belirlenmesine karar verdi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının Devri hakkında düzenlenecek ihale, İhale Genel Şartnamesi’ne ve her bir pakete ilişkin Özel Şartnamelere uygun olarak kapalı teklif ve pazarlık usulüyle yapılacaktır. Yayın ihalesinin İhale Genel Şartnamesi ve her bir pakete ait Özel Şartnamelerle eklerini satın alma süreci devam etmektedir.”

Galatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldiGalatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldi

Federasyonun açıklamasında teklif vermek için son tarihin 14 Şubat Çarşamba günü olduğu vurgulandı. Sürecin 29 Şubat’a kadar tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre dört kurum dosyayı aldı. Dört yabancı kurumun da ilgilendiği kaydedildi.

Ajansspor’un haberine göre şu ana kadar ihale dosyasını alan dört kurum halihazırdaki yayıncı BeIn Sports, gelecek sezondan itibaren Avrupa kupalarını yayınlama hakkını alan TRT, Saran Grup ve Kulüpler Birliği Vakfı.

Türk futbol tarihinde ilk: Kulüpler yayın ihalesine girdiTürk futbol tarihinde ilk: Kulüpler yayın ihalesine girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.