Beatles tarihini yeniden yazdı: 60 yıllık video ortaya çıktı

Bir öğrenci Beatles tarihini yeniden yazdı. Bundan tam 60 yıl önce yaşanan hikâye, Beatles hayranlarını oldukça heyecanlandıracak cinsten. Zira ortaya çıkan video, tarihin ilk Beatles videosu olma özelliği de taşıyor.

Kültür Sanat 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beatles'ın ilk dönemlerine ait bir fotoğraf.

15 yaşındaki John Bloomfield, Buckinghamshire kentindeki Stowe yatılı okulunda 4 Nisan 1963 ailesinin hediye ettiği kamerayla tarihi bir kayda imza attığını muhtemelen tahmin etmiyordu. Bloomfield, o akşam okulun spor salonuna konsere gelen genç bir grubun konserini kamerasıyla anbean kaydetmişti. Bir saat uzunluğundaki videoda yer alan grup sonrasında müziğin gidişatını değiştirecek olan Beatles’tan başkası değildi.

60 yıllık kayıt yayınlandı

Bugünlerde 70’li yaşlarında olan Bloomfield, kamerayla bir şeyleri kaydetme tutkusu sayesinde bilinen en eski Beatles kaydının çekimlerine imza atmış oldu. BBC’nin Front Row programına katılan John Bloomfield, yaptığı açıklamada elinde Beatles’ın 60 yıl öncesine ait bir konser kaydına sahip olduğunu açıklamıştı.

Neredeyse tamamı erkeklerden oluşan bir seyirci topluluğu önünde gerçekleşen konser, benzersiz bir Beatles deneyimiydi. Gürültülü tezahüratların yanı sıra çığlıklara rağmen, Bloomfield’ın kaydettiği kasette Lennon ve McCartney’in sesi oldukça pürüzsüz.

Beatles’ın ilk albümü ‘Please Please Me’den şarkıların seslendirildiği videoda grup, Chuck Berry’nin ‘Too Muck Monkey Business’ şarkısını da yeniden yorumluyor. Beatles tarihçisi Mark Lewisohn, ortaya çıkan bu kaydın Beatles’a ait en eski video olduğunu doğruluyor. Blooflied’a ait kaydın bir bölümü 3 Nisan’da BBC’de yayınlandı.

Gözümüzde canlanacak koskoca mazi! McCartney’nin çekmecesinden yüzlerce Beatles fotoğrafı çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.