Gözümüzde canlanacak koskoca mazi! McCartney’nin çekmecesinden yüzlerce Beatles fotoğrafı çıktı

Paul McCartney’den Beatles hayranlarını heyecanlandıracak sergi. Sir McCartney, kaybolduğunu sandığı ve tesadüfen bulduğu grubun daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarını özel bir sergide topladı. Tamamı McCartney'in çektiği fotoğraflardan oluşan bu özel sergi haziranda açılacak.

Kültür Sanat 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Paris'te bir flaneur, John Lennon.

Miami’de mutlu bir George Harrison, Paris’te aşık ve bir o kadar da mutlu bir John Lennon ve her koşulda mutlu olabilen Ringo Starr. 20. yüzyıla damga vuran Beatles’ın bugüne kadar hiç yayınlanmamış yüzlerce fotoğrafından oluşan seçki nihayet Beatlesmania mensuplarının hizmetine sunuluyor.

Paul McCartney’nin Kasım 1963 ve Şubat 1964 tarihleri arasında Pentax fotoğraf makinesiyle çektiği bin fotoğraflık bir arşivin parçası olan bu görüntülerin varlığı yarım yüzyıl sonra hatırlandı. Daha doğrusu McCartney kaybettiğini sandığı fotoğrafları 2020 yılında buldu. Bu birbirinden özel fotoğraflar haziran ayından itibaren Londra’da görülebilecek.

Miami’de D vitamini depolayan George Harrison’ın keyfine diyecek yok.

Liverpool’dan Miami’ye dört aylık bir yolculuk

Dört aylık bir süreyi kapsayan bin fotoğraflık arşiv, National Portrait Gallery’de sergilenecek. Tarihi müze binası, Beatles’ın bir zamanlar halkı selamladığı ünlü Trafalgar Meydanı’nda yer alıyor. O meydanın bir yerlerinde ‘Hey Jude’un yankılandığını kanıtlayamasa da gerçekliğine inanan Beatles hayranları elbette sergi için oldukça heyecanlı.

Haziran ayında açılacak olan ve ‘Fırtınanın Gözleri’ adını taşıyan sergi, grup üyelerinin Liverpool’da sahne arkasında, Paris’te bir kayıt stüdyosunda provada, kış mevsiminde New York’ta ve son olarak da güneşli Miami’de ölümsüzleştirilmiş anılarından oluşuyor.

Fotoğrafları çektiğini hatırladığını ancak kaybolduğunu düşündüğünü söyleyen Sir Paul McCartney, 2020’de fotoğrafları tesadüfen bulmuştu. Açılacak sergi hakkında duygularını paylaşan McCartney “Bu fotoğraflara şimdi, çekilmelerinden onlarca yıl sonra baktığımda, onlarda bir tür masumiyet olduğunu görüyorum” dedi.

Forbes açıkladı: Jay-Z dünyanın en zengin rapçisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.