‘Fotoğraflarla korkutup tecavüz etti’ iddiası: O ziyarete bakanlıktan açıklama

Çocuğu istismar ettiği yönündeki şikayet üzerine hakkında soruşturma başlatılan Sadullah Alagöz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'ı ziyaret etti. Bu ziyaret kamuoyunda tepki çekince bakanlıktan açıklama geldi.

Gündem 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun yeni kitabı ‘SS’ dikkat çeken bir haberi kamuoyuna duyurdu. Kitapta yer alan haberde AK Parti’den daha önce milletvekili adayı ve belediye başkanı adayı olmak için başvuran Sadullah Alagöz isimli şüphelinin 17 yaşındaki E.M.’yi cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Nedim Başarangil, 1 Kasım 2020’de çocuğun ifadesini almıştı ve ‘nitelikli cinsel istismar’ ile ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından soruşturma başlatmıştı. Annesiyle birlikte geçen sene yabancı bir ülkeden Türkiye’ye gelen E.M. ise soruşturma dosyasındaki ifadesinde cinsel istismarın öncesinde yaşadıklarını “Telefonundan Instagram’ını açtı, siyasilerle olan fotoğraflarını gösterdi. Bana, ‘ben başkan olacağım, polis başkanlarıyla aram iyi, polislerle aram iyi’ dedi. Çok korktum, özür diledim” sözleriyle anlattı. 5 sayfa ifade veren Alagöz ise iddiaları reddetti. Fakat Adli Tıp Kurumu’nun 1 Aralık 2022 tarihli raporunda E.M.’nin pantolonunda Prostat Spesifik Antijen (PSA) tespit edildiği yer aldı. PSA, erkeklerin dışarı boşaltılan sperm salgısının sıvılaşmasını sağlayan enzim.

Emniyet müdürüne ‘hediye’ teşekkürü

Gizlilik içinde soruşturma devam ederken, Sadullah Alagöz, ifade vermeden bir hafta önce Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz ile birlikte çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından da paylaşan Alagöz, “Ankara İl Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’a değerli hediyelerinden ve misafirperverliğinden dolayı şahsım ve yönetim kurum adına teşekkür ediyorum” notunu da düştü.

Alagöz’ün ziyaretinin emniyet ile sınırlı kalmadığı sosyal medya hesabındaki fotoğraflarından anlaşılıyordu. Soruşturma sürerken Alagöz, 2 Şubat 2023’te dosyaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı da makamında ziyaret etti. Bu görüşmenin fotoğrafını da paylaşan Alagöz, Bakan Yanık’a teşekkür etti. Gazetecilerin bu görüşmeyi sorduğu Yanık, basın müşaviri ile verdiği cevapta şahsı tanımadığını söyledi.

Haberin yankı uyandırmasının ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise ziyarete ilişkin ayrıntıların Barış Pehlivan’a anlatıldığını ve Alagöz hakkındaki iddialarla bakanlığı ilişkilendirmenin iyi niyetli olmadığını belirtti. Ayrıca açıklamada “Kaldı ki Bakanlığımızın çocuk istismarına ve bu konudaki iddialara karşı tutumu ve mücadelesi kamuoyunca malumdur. Bununla birlikte, benzerlerinde olduğu gibi, yargılama süreci başlarsa mağdura destek mekanizmaları da harekete geçirilecektir” dedi.

Bakan Yanık’tan Menzil yorumu: Ailelerin kararına karışamayızBakan Yanık’tan Menzil yorumu: Ailelerin kararına karışamayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.