Süleymancı yurdunda istismar iddiası: İmam tutuklandı, soruşturma açıldı

İstanbul'daki Süleymancılara ait olduğu belirtilen yurtta 11 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı. Şüpheli imam tutuklanırken yurt da kapatıldı ve müdür açığa alındı.

Gündem 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Ümraniye’ye bağlı Yukarı Dudullu Mahallesi’ndeki bir Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Erkek Öğrenci Yurdu’nda cinsel istismar olayı yaşandığı iddia edildi. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; bir çocuk ailesine yurttaki imam İ.S.’nin kendisini gece yataktan kaldırdığını ve kendisine tecavüz ettiğini anlattı. Yaşadıklarını iki arkadaşına daha anlattığını söyleyen çocuk daha fazlasının başına gelmemesi için sustuğunu da sözlerine ekledi. Ailenin anlatımına göre; çocuklarını bu yurda vermelerinin nedeni Süleymancı okul müdürü komşularıydı.

Çocuğun 12 Eylül’deki ifadesinden sonra 22 yaşındaki imam İ.S. tutuklandı. Savunmasında iddiaları reddeden İ.S., bilgisayarını ve telefonunu çocuktan birkaç kere istediğini söyledi. Ancak neden hep aynı çocuktan talep ettiğini ise açıklayamadı. Ayrıca çocuğun telefonunun şifresini bildiğini de söyleyen imam, çocuğun bu bilgilere nereden sahip olduğunu da açıklayamadı. Bunlarla birlikte çocuğa kızdığı için kendisine iftira attığını ileri sürdü.

Yaşananlar sonrası İsmail Saymaz, Twitter hesabından yurdun kapatıldığını duyurdu. Saymaz, “Bugün kaleme aldığım, 11 yaşındaki çocuğun tecavüze uğradığı İstanbul’daki Süleymancı yurdu Valilikçe kapatıldı, müdür açığa alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü derhal soruşturma açtı” dedi.

Öğrencisine cinsel istismarda bulunan tekvando antrenörüne iyi hal indirimiÖğrencisine cinsel istismarda bulunan tekvando antrenörüne iyi hal indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.