Suat Kılıç son durumu 10Haber’e anlattı: AK Parti ile Yeniden Refah anlaştı mı

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararını aldığı iddia edildi. 10Haber’e konuşan Yeniden Refahlı Suat Kılıç iddiaları yalanladı.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında katılan Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında tıkanan görüşmeler yeniden canlandı.

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’nin belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklifinden sonra İstanbul seçimlerinde aday çıkartmayacağı ve Murat Kurum’u destekleyeceği öne sürüldü.

Erdoğan'ın danışmanı Yeniden Refah'ın Şanlıurfa adayı olduErdoğan’ın danışmanı Yeniden Refah’ın Şanlıurfa adayı oldu

YRP ile AK Parti’nin heyetleri yaşanan kriz sonrasında önceki gün yeniden bir araya gelmişti. Görüşmede sürecin genel başkanlar üzerinden ilerlemesi üzerinde mutabık kalınmıştı.

10Haber’e konuşan Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç “Bir anlaşma ya da mutabakatımız yok. Görüşmeler devam ediyor. Bizden duyulmadıkça açıklamalara itibar edilmemesi gerekiyor. Böyle bilgileri kulis bilgisine bırakmayız, açıklama yaparız, anlaştık deriz. Aday çıkarmayacağımıza ilişkin haber doğru değil ” diyerek iddiayı yalanladı.

Yeniden Refahlılar AK Partili başkanı yuhaladı: Boş boş bağırmayınYeniden Refahlılar AK Partili başkanı yuhaladı: Boş boş bağırmayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.