En iyiyi en iyiye yazdırmışlar: Roger Federer, Lionel Messi’yi anlatıyor

Time dergisinin en etkili 100 listesine giren futbol tarihinin en büyüklerinden Lionel Messi'yi, tenis sporunun en büyüklerinden Roger Federer kaleme aldı. Devlerin övgüsü bir başka oluyormuş gördük.

Spor 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arjantin'le sonunda çok istediği Dünya Kupası'na uzanan Messi, tüm Arjantin'i sokağa dökmüştü.

Time dergisinin her yıl merakla beklenen ve dünyadaki en etkili 100 kişiyi açıkladığı The 100 Most Influential People listesi barındırdığı isimlerle beraber, o isimler için yazıları kimlerin yazdığıyla da anlamlar içerir.

Futbol tarihinin en büyüklerinden Lionel Messi’nin listede olması sürpriz değil. Ama Dünya Kupası’nın nihayet kazanarak kupa dolabındaki son eksiği tamamlayan ‘Keçi’ için, bu yılki yazıyı tenis sporunun gördüğü en büyüklerden İsviçreli Roger Federer’in yazması bir başka hoşluk oldu.

Devlerin övgüsü bir başka olur diyerek, Federer’in Messi’ye yönelik kısa yazısının çevirisini sunuyoruz:

“Lionel Messi’nin gol rekorlarını ve kazandığı şampiyonlukları burada anlatmaya gerek yok. Benim için 35 yaşındaki Messi’de öne çıkan şey şu: Uzun yıllar boyunca istikrarlı bir şekilde büyüklüğünde süreklilik sağlıyor. Bunu başarmak ve sonra da sürdürmek çok zor. Bir sihirbaz gibi dripling yapıyor ve açılı pasları sanat eseri gibi. Farkındalığı ve öngörüsü neredeyse havsalamızın ötesinde.

Benim kariyerim henüz bitti. Biz sporcuların ne kadar büyük bir yük taşıdığını şimdi anlıyorum. Ama günlük hayatımızda bunun farkında bile değildik. Hem dünyaca ünlü bir kulübü, hem de çok tutkulu bir ülkeyi temsil ettiği için Messi gibi bir futbolcuda bu ağırlık muhtemelen daha büyük hissediliyordur. Arjantin’in Dünya Kupası zaferi muhteşemdi. Milyonlarca taraftarın kutlama yapmak için Buenos Aires sokaklarına dökülmesi, tüm dünyanın tanık olduğu muhteşem bir spor anıydı. Futbolu takip etmeyenler bile dünyanın en popüler oyununun gerçek etkisini anlamış olmalı.

Büyürken Diego Maradona ve Gabriel Batistuta en sevdiğim Arjantinli futbolculardı. İkisiyle de tanışacak kadar şanslıydım. Bana ilham verdiler. Şimdi Messi gelecek nesillere ilham verebilir. Tek umudum onun eşsiz yaratıcılığını ve sanatını biraz daha uzun süre görebilmek. Messi sahadayken gözlerinizi çok sık kırpmayın. O anın adamından inanılmaz bir şey kaçırabilirsiniz. Teşekkürler Leo.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.