12 yaşındaki Atahan Dinç, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı yönetecek

Atahan Dinç, çok özel bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. 12 yaşındaki Dinç, 23 Nisan için düzenlenecek konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı yönetecek. Konserin solistliğini de üstlenecek olan Atahan Dinç, Vivaldi'nin ünlü 'Dört Mevsimi'ni seslendirecek.

Kültür Sanat 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Atahan Dinç, şu anda altıncı sınıfta.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştireceği konseri 12 yaşındaki Atahan Dinç yönetecek. Konserde hem şef hem de solist olarak sahne almaya hazırlanan Atahan Dinç, Vivaldi’nin ünlü ‘Dört Mevsim’ bestesini CSO Konser Salonu’nda seslendirecek.

Geleceğin keman virtüözleri arasında gösterilen Atahan Dinç, keman sanatçı Can Özhan tarafından keşfedildi. Altıncı sıfın öğrencisi Atahan Dinç, günde en az 5 saat keman çaldığını belirterek, “Keman eğitimime ilk başladığımda oldukça hızlı bir ilerleme kat ettim ve bu durum bana büyük bir avantaj sağladı. O zamanlar bu işin ciddiyetini tam anlayamadığım için çok fazla çalışmıyordum; ama artık böyle sahnelerde performans sergilediğim için fazlasıyla çalışıyorum” dedi.

CSO’yu yöneteceği için oldukça heyecanlı olduğunu belirteren Atahan Dinç sözlerine devam etti: “İlk başlarda oldukça gergindim; ancak orkestradaki herkesin benim hakkımda çok pozitif düşünceleri vardı. Tüm orkestra bana çok sıcakkanlı davrandı ve bu durum beni çok sevindirdi. Orkestranın enerjisi tahmin ettiğimden çok daha yüksek. Bu harika orkestra ile Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ini Ankara’da hissedeceğiz”.

İlhamı Maksim Vengerov

İlerleyen yıllarda Türkiye’yi dünyada temsil etmek istediğini belirten Atahan Dinç, sahnedeki duruşu, tekniği, müzikal düşünceleri ile örnek aldığı ismin keman virtüözünün Grammy ödüllü Maksim Vengerov olduğunu da sözlerine ekledi.

Carnegie Hall’da bir Türk: Dilay Ra Oygür yine sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.