CSO Laodikya Antik Kenti’nde konser verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Laodikya Antik Kenti'nde yer alan 2 bin 200 yıllık antik tiyatroda sanatseverlerle buluştu. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği konser, antik tiyatroda asırlar sonra gerçekleşen ilk konser olma özelliği de taşıyor.

Kültür Sanat 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Laodikya Antik Kenti'ndeki konseri 15 bin müziksever izledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan tarihi konser. Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Laodikya Antik Kenti’nde konser veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın performansını 15 bine yakın müziksever izledi. Konser Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Dünyanın en eski senfonik topluluklarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası geçmişi iki bin yıla uzanan Laodikya Antik Tiyatro’da sahne aldı.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan antik kentteki konserde soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile tenor Mert Süngü’ye Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik etti. Konserde opera tarihinin popüler aryalarının yanı sıra uyarlama eserler de antik tiyatroyu dolduran binlerce izleyiciye seslendirildi.

https://youtube.com/watch?v=wfHLOi5ej0A

CSO’dan Laodikya’da 1700 yıl sonra ilk konser

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konser öncesi yaptığı konuşmada, Laodikya Batı Tiyatrosu’nun depremler nedeniyle son 1700 yıl atıl vaziyette olduğunu, restorasyonu yapılarak ayağa kaldırıldığını söyledi. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde güzel etkinliklere devam edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Osman Zolan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz 1924 yılında bu orkestramızın ismini kendi bulunduğu makamla özdeşleştirmiş, ismi ‘Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ olsun demiş. O günden beri o isimle sanatlarını icra ediyor. İnşallah el ele vereceğiz. Cumhuriyetimize en üst seviyede sahip çıkacağız. Atatürk’ümüze her zaman saygıların en üstünde saygı göstermeye devam edeceğiz. Bugün burada hür ve bağımsız yaşıyorsak Atatürk’ümüzün sayesindedir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

Mısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldüMısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.