Puccini ölümünün 100. yılında Ankara’da özel bir konserle anılıyor

Atatürk'ün en sevdiği opera olan Tosca'nın bestecisi Giacomo Puccini ölümünün 100. yılında CSO Ada Ankara'da anılıyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Gianluca Terranova ve Sergio Vitale'ye eşlik edeceği konser 19 Ocak'ta.

Kültür Sanat 9 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CSO Ada Ankara özel bir konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Opera tarihinin en büyük besticilerinden Giacomo Puccini ölümünün 100. yılında anılacak. 19 Ocak’taki konserde Şef Andrea Solinas yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tenor Gianluca Terranova ve bas Sergio Vitale’ye eşlik edecek. Atatürk’ün en sevdiği opera olan ‘Tosca’nın bestecisi Puccini için düzenlenecek anma konseri İtalya Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Koro şefi Elnara Kerimova’nın yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nun da yer alacağı konserin biletleri satışta.

Atatürk’ün en sevdiği operada Puccini imzası var

Giacomo Puccini’nin ölüm yıldönümü için düzenlenecek konserde ‘Le Villi’,  ‘La Boheme’, ‘Manon Lescaut’, ‘Gianni Schicchi’, ‘Suor Angelica’, ‘Madama Butterfly’ ve ‘Turandot’  operalarından aryalar seslendirilecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği opera ‘Tosca’nın da bestecisi olan İtalyan sanatçı 29 Kasım 1924’te Brüksel’de hayatını kaybetmişti. 1858 yılında İtalya’nın Lucca kentinde dünyaya gelen müzisyen Verdi ve Rossini ile birlikte opera tarihin en önemli üç İtalyan bestecisinden biri kabul edilir.

Müzik Radarı'nda bu hafta: 2024'te 50. yılını kutlayan albümlerMüzik Radarı’nda bu hafta: 2024’te 50. yılını kutlayan albümler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.