İYİ Parti’den Ankara ve İstanbul için aday açıklaması

İYİ Parti’de Ankara ve İstanbul adaylarının kim olacağı hâlâ merak konusu. Parti Sözcüsü, İBB Meclisi İYİ Parti Sözcüsü Suat Sarı’nın İBB Başkanlığına aday olacağı iddialarına karşı nötr kaldı: Çalışmalarımız devam ediyor.

Siyaset 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yerel seçimde her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracağını açıklayan İYİ Parti’de Ankara ve İstanbul adaylarının kim olacağı hâlâ belirsiz.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun dün yaptığı basın toplantısında da ana gündem bu belirsizlikti. Zorlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı’nın, İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı olacağı yönündeki iddialar üzerine sorulan soruya yanıt verdi. Zorlu, “Gerek İstanbul’da gerekse Ankara’da, diğer illerimizde olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Anket çalışması yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Suat Sarı’nın, İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı olacağı yönündeki iddialar sorulan Zorlu, “Suat Bey, partimizin önemli bir görevinde bulunuyor. İstanbul Büyükşehir’de grup sözcüsü. Ancak gerek İstanbul’da gerekse Ankara’da, diğer illerimizde olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar olgun bir aşamaya geldiğinde bunları paylaşırız” dedi.

Aday belirleme sürecinde anket yapılacağının ifade edildiği belirtilen Zorlu, “Bununla ilgili komisyon kurulması aşamasındayız. Esas olan teşkilatlarımızla, o illerdeki milletvekillerimizle, partililerimizin bir mutabakat içerisinde, adayımızın üzerinde netleşmektir. Ama aday adayının çok olduğu yerlerde bir anket gerçekleştirme eğilimimiz var. Bu illerin hangileri olacağını ilerleyen günlerde sizinle paylaşırız” yanıtını verdi.

Gelen bir başka soru üzerine, geçtiğimiz hafta rahatsızlanan Genel Başkan Meral Akşener’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Zorlu, partisinin grup toplantısının Çarşamba günü gerçekleşeceğini ekledi.

‘Kendimizi tartacağız’ diyen İYİ Parti, terazide avantaj istiyor‘Kendimizi tartacağız’ diyen İYİ Parti, terazide avantaj istiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.