Münir Nurettin Selçuk’un eseri 71 yıl sonra ortaya çıktı

Münir Nurettin Selçuk anısına düzenlenen konser tarihi bir ana tanıklık etti. CRR Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde Münir Nurettin Selçuk'un bundan 71 yıl önce yazdığı bestesi gün yüzüne çıktı. 'Yasemen Göğsünü Aç Gel Yanıma' eseri, ilk kez seslendirildi.

Kültür Sanat 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Münir Nurettin Selçuk 27 Nisan 1981'de hayatını kaybetmişti.

Türk müziğinin büyük bestecilerinden Münir Nurettin Selçuk’un hiç bilinmeyen bir eseri ortaya çıktı. Sanatçının notalarından bulunan 1952 tarihli, kürdilihicazkar makamındaki eseri, ilk kez müzikseverlerle buluştu. Münir Nurettin Selçuk’un ölüm yıldönümünde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, gerçekleşen “100 yıllık Cumhuriyet’in Sesi Münir Nurettin Selçuk” konseri tarihi bir olaya tanıklık etti.

İhsan Özer şefliğindeki konserde, sanatçının notalarından bulunan 1952 tarihli, kürdilihicazkar makamındaki ‘Yasemen Göğsünü Aç Gel Yanıma’ eseri, ilk kez müzikseverlerle buluştu. İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak’ın anlatıcı olarak yer aldığı konserde, solistler Münip Utandı, Mustafa Doğan Dikmen, Güzin Değişmez, Çiğdem Yarkın ve Bekir Ünlüataer, usta sanatkarın eserlerini yorumladı.

Hüseyin Kıyak, Münir Nurettin Selçuk’un sanat hayatı boyunca sadece solist veya bestekar olarak kalmadığına işaret ederek, büyük bir geleneği bir sonraki nesle taşıdığını söyledi. Konserde icra edilen tüm eserlerin Selçuk’un hocalarından meşk ettiği, plaklara okuduğu veyahut defterine yazdığı notaların şekliyle seslendirildiğini belirtti.

Yeniden doğuş destanının hikâyesi: 1923 Müzikali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.