Bakesetas 100’ü bitiremedi, Trabzonspor’un yüzü gülmedi

Anastosios Bakesetas Trabzonspor formasıyla çıktığı 100. maçta kırmızı kart gördü. Bordo mavililer ise 1-0 öne geçtiği maçta Konyaspor'a 2-1 yenildi.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bakesetas 45+4'te yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gördü.

Trabzonspor’un bu sezon yüzü gülmüyor. Geçen yılın şampiyonu önce Avrupa, Sonra Türkiye Kupası ve Süper Lig’de hedeflerinden tek tek uzaklaştı. Ekonomik krizle birlikte hem başkan Ahmet Ağaoğlu gitti, teknik direktör Abdullah Avcı gitti. Yeni başkan Ertuğrul Doğan, Nenad Bjelica’yı göreve getirdi.

Bjelica’ya aynı senaryo

Nenad Bjelica ilk maçına Sivasspor deplasmanında çıkmış öne geçtiği karşılaşmadan boynu bükük ayrılmıştı. Konyaspor deplasmanında aynı senaryo yaşandı. Trabzonspor, 12. dakikada karambolde Hamsik’in golüyle öne geçti. Bu dakikadan sonra Konyaspor’un baskısı vardı. 36’da Moreno harika hareketlerle çizgiyi indi. Ortaya gönderdiği topu Pozuelo taksitle de olsa iki vuruşla ağlara gönderdi.

Trabzonspor’da ayrılan ayrılana... Bu kez Bruno PeresTrabzonspor’da ayrılan ayrılana… Bu kez Bruno Peres

Bakesetas 100. maçında kızardı: Fenerbahçe maçında yok

İlk yarı 1-1 bitecek derken Trabzonspor ile 100. maçına çıkan Anastosios Bakesetas rakibine vurarak VAR müdahalesiye kırmızı kart gördü. Şiddetli hareketten direkt olarak kırmızı kart gördüğü için Bakesetas kurallara göre minumum 2 maç ceza alacak. Bu da Yunan futbolcunun Fenerbahçe maçında oynayamayacağı anlamına geliyor.

Ertuğrul Doğan'a göre Trabzonspor için başarının formülü çok açıkErtuğrul Doğan’a göre Trabzonspor için başarının formülü çok açık

İkinci yarıda ev sahibi Konyaspor’un baskısı vardı. Trabzonspor ise özellikle defansif açıdan rakibine dayanmaya çalıştı. Ancak 86. dakikada soldan gelen ortayı kafayla ağlara gönderen Soner Dikmen, Trabzonspor’a dejavu yaşattı. Bordo mavililer, Bjelica yönetiminde bir kez daha öne geçtiği karşılaşmayı kaybetti. Bu sonuçla Kanyaspor 45 puana ulaştı ve aynı puanlı Trabzonspor’un üstüne çıkarak 6. sıraya yerleşti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.