Real kaybediyor, Barça kazanıyor, şampiyonluk yolu kısalıyor…

Barcelona’nın gol yemeden maç kazanma geleneğini sürdürdüğü akşamda Real Madrid, Real Sociedad deplasmanından eli boş ayrıldı. Barcelona’nın şampiyonluk yolu iyice kısaldı.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barça kazandı, Real kaybetti, 5 hafta kala fark 14'e çıktı!

Barcelona, La Liga’da şampiyonluk için haftaları sayıyor. Katalanlar, hafta içinde mesaisinde yolu daha da kısaltmak adına Osasuna’yı ağırladılar. Osasuna henüz 26. dakikada kırmızı kart gördü. Barça’nın ilk yarının sonuna dek atak denemelerinde sonuç alamadı. İkinci yarıda daha net pozisyonlar bulan ev sahibi kilidi 85. dakikada Jordi Alba ile açtı. Barça bu golle 3 puana uzandı. Barça bu sezon 11. kez bir La Liga maçından 1-0 galip ayrıldı. Barça bu alanda rekoru paylaşan üç takım Valencia (1988-89), Atlético Madrid (2017-18) ve Sevilla’ya (2020-21) ortak oldu. Ayrıca Barça bu sezon 25. kez La Liga’da bir maçı gol yemeden tamamladı. Bu alanda rekor 26 maçla 1993-94 Deportivo’suna ait. Puanını 82’ye yükselten Katalanlar şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Kırmızı kartlı İrfan Can Kahveci'ye gece yarısı sürprizi... Kupada oynayabilecekKırmızı kartlı İrfan Can Kahveci’ye gece yarısı sürprizi… Kupada oynayabilecek

Sociedad kazandı Barça bayram etti

Günün son karşılaşmasında Real Sociedad, Real Madrid’i ağırladı. İlk yarısı beraberlikle biten maçta Sociedad 47’de Takefusa Kubo’yla öne geçti. Dani Carvajal 61’de kırmızı kart gördü ve Madrid 10 kişi kaldı. 85’te Ander Barrenetxea farkı 2’ye çıkardı ve Sociedad bu sonuçla 3 puan aldı.

Maçın bu sonuçla bitmesine en çok Barcelona taraftarı sevindi. Şayet Barcelona, 14 Mayıs saat 22.00’de oynanacak Espanyol maçını kazanırsa La Liga’da şampiyonluğunu ilan edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.