Kentucky Derbisi’nde kazanan Mage!

Her sene Kentucky’deki at yarışlarına ev sahipliği yapan ünlü Churchill Downs’ta koşulan Kentucky Derby’yi Mage isimli at, jokeyi Javier Castellano ile zafere uzandı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mage (ortadaki) ve Javier Castellano Kentucky Derby'de zafere uzandılar.

Patrick Mahomes, Jack Harlow, Chris Pine, Bobby Flay gibi ünlü isimlerin de yerini aldığı ünlü Kentucky Derbisi koşuldu. 149. düzenlenen yarışı, kazanmasına çok da ihtimal verilmeyen Mage isimli yarış atı kazandı.

Mage, henüz çaylak bir at olarak nitelendirilebilir. Zira tay, henüz 4. majör yarışında boy gösterdi. Bahis siteleri tarafından kazanmasına çok da ihtimal verilmeyen Mage, jokey Javier Castellano ile beraber zafere uzandı. 45 yaşındaki deneyimli Castellano da kariyerindeki ilk Kentucky zaferine uzandı.

Top Boston'un elinde patladı! Harden'in zaferiTop Boston’un elinde patladı! Harden’in zaferi

2023 yarışı çeşitli sebeplerden ötürü en çok firenin verildiği yıllardan biri olarak tarihe geçti. Aralarında favorilerden Forte’nin de bulunduğu beş at yarıştan çekildi. Bu atlar yerine 3 at yarışa dahil oldu ancak Kentucky Derbisi ancak 18 atla koşulabildi. Öte yandan verilen 5 fire, 1936’dan bu yana en yüksek rakam olarak dikkat çekti.

Karanlık, Lord Miles’ın arkasından belirdi

Lord Miles, yarışamayan atlardan biriydi. Ancak onun yarışamama sebebi geneli sakatlık dolayısıyla çekilen diğer atlardan farklıydı. O, Saffie Joseph Jr isimli antrenörün kontrolündeki attı. Joseph Jr’ın antrene ettiği iki atın aniden ölmesi sonucu Churchill Downs antrenör himayesindeki atların yarışa çıkmalarını yasakladı. Salı Chasing Artie ve cumartesi Parents Pride isimli atların ölümleri malum kararı beraberinde getirdi.

Federasyon onu engelleyince kendi ligini kurduFederasyon onu engelleyince kendi ligini kurdu

Kentucky Derbisi’ne giderken hayatını kaybeden atlar bunlarla sınırlı değildi. 27 Nisan’da Wild One Ice, 2 Mayıs’ta Take Charge Briana “insani nedenler sonucu ötenazi” ile yaşamlarını yitirdiler.

Racehorse Freezing Point isimli atın yaşadığı sakatlık sonrası ötenazi ile yaşamına son verilmesi de yaşananlardan biriydi. Bir yarış hayranı Joe Conforto atın ölümünden sonra yaptığı açıklamada “Bir ata ötenazi uygulandığını görmek hoşuma gitmiyor ama bunları çoğu şanssızlıktan kaynaklanıyor. Birçok yarış atına insanlardan iyi bakılıyor” açıklamasında bulundu.

At yarışlarında, atlara doping verilmesi de büyük bir sorun teşkil ediyordu. Zira 2021 yarışını kazanan Medina Spirit daha sonra doping testinden geçememiş ve birkaç ay sonra da hayatını kaybetmişti.

Olaylı Superclasico’da River kazandı!Olaylı Superclasico’da River kazandı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.