James Milner Brighton’da

2015-16 sezonunun başından bu yana Liverpool’da forma giyen 37 yaşındaki James Milner, Brighton’la 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Liverpool efsanesi haline gelen Milner, Brighton'da

Liverpool’un son 8 senede formasını terleten İngiliz orta saha oyuncusu James Milner, Premier Lig kulüplerinden Brighton’la anlaştı. Serbest kaldıktan sonra bedelsiz olarak Güney ekibine transfer olan isim, kariyerinde daha önce Manchester City, Newcastle United, Aston Villa gibi takımlarda forma giymişti. Leeds United altyapısından yetişmiş olan oyuncu, Liverpool’da birçok farklı pozisyonda görev alabilen yapısıyla Jürgen Klopp’un kadrodaki vazgeçilmezlerinden biri ve taraftarın çok sevdiği bir isimdi.

Leeds United da resmi olarak Amerikalılara satıldı: Küme düşen takıma 170 milyon!Leeds United da resmi olarak Amerikalılara satıldı: Küme düşen takıma 170 milyon!

Milner, Liverpool’un orta saha mevkisinde geçirmeyi hedeflediği değişimin ve yaşının ilerlemiş olmasının da etkisiyle Kuzey ekibindeki macerasına son verdi. Milner’ın yeni takımı bir başka Premier Lig ekibi, De Zerbi yönetiminde büyük çıkış yapan oyunculara sahip Brighton oldu. Milner Liverpool’da forma giydiği süreçte birer tane Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, UEFA Süper Kupası, Lig Kupası, FA Cup ve Community Shield zaferleri yaşadı. İngiliz, daha önce Manchester City ile de birer Community Shied, Lig Kupası ve FA Cup sevinci yaşamış, 2 kez de Premier Lig kazanmıştı. James, Liverpool’da geçirdiği 8 senede 332 maça çıktı ve 26 gol atıp 45 asist yaptı.

Görsel, Liverpool’un resmi Instagram sayfasından alınmıştır.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.