Antony hakkındaki suçlamalar 3’tü, 2’ye düştü

Manchester United’ın yıldız oyuncusu Antony’yi 2022’de arabada kendisine saldırdığı iddiasıyla suçlayan kişi, şikayetini geri çekti. Fakat yıldız oyuncu hala iki suçlamayla daha karşı karşıya.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Antony hakkında suçlamalarda bulunan bir kişi şikayetini geri çekti.

Manchester United’ın yıldız sağ kanat oyuncusu Antony’i kendisine şiddet uygulamakla suçlayan üç kadından biri davayı geri çekti.

23 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, eski kız arkadaşı Gabriella Cavallin’e dört defa saldırmakla suçlanmıştı. Olaylar Sao Paolo ve Manchester polisi tarafından sorgulansa da Antony bu suçlamaları reddetti. Öte yandan, 33 yaşındaki bankacı Ingrid Lana, Brezilyadaki Record TV’ye verdiği bir röportajda Antony’nin Ekim 2022’de kendisine agresif hareketlerde bulunduğunu ve futbolcunun kendisini öldürmekle tehdit ettiği iddiasında bulundu.

The Telegraph gazetesinin haberine göre ise Mayıs 2022’de bir arabanın içinde gerçekleşen olayla ilgili üçüncü bir dava, mağdur olduğu iddia edilen kişinin talebi üzerine geri çekildi. Hukuk öğrencisi olan Rayssa De Freitas, geçtiğimiz senenin mayıs ayında Sao Paolo’daki bir gece kulübü çıkışında Antony’nin arabasında, Antony ve Brezilyalı futbolcu Dudu’nun eski eşi Mallu Ohana tarafından saldırıya uğradığını ve olayların ardından hastanede tedavi görmesi gerektiğini iddia etmişti.

Manchester United'a vuran vurana!Manchester United’a vuran vurana!

The Telegraph’ın haberine göre Sao Paolo sivil polisine yapılan ihbar geri çekildi. Araçtaki her iki kadının da diğerini cinsel saldırıyla suçladığı düşünülüyordu. Habere göre Rayssa De Freitas, araç trafik ışıklarında durduğunda kaçtı. Kavganın ardından ise hastanede tedavi görmesi gerektiğini bildirdi. The Telegraph, iddia edilen olayın Antony’nin 95 Milyon Euro’luk transferinden üç ay önce gerçekleşmiş olmasına rağmen Manchester United’ın Brezilya basınında yer alana kadar polis raporunun varlığından habersiz olduğunu iddia ediyor.

Manchester United, Antony için standart prosedürlerin hepsini uyguladığını ancak araştırmalarının o zamandan beri çıkan iddialarla ilgili bir kanıt içermediğini açıkladı. Yönetim, Brezilyalı futbolcuya bir sonraki açıklamaya kadar ücretli izin verildiğini duyurdu.

10 Eylül’de kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Manchester United Antony’e yönelik iddiaları kabul etmektedir. Milli maçlara katılamayan futbolcunun pazartesi günü antrenmanlara geri dönmesi gerekmektedir. Ancak Antony ile dönüşünü bir sonraki duyuruya ertelemesi için ortak karara varılmıştır.”

Londra’nın kırmızısı mutlu, mavisi dertliLondra’nın kırmızısı mutlu, mavisi dertli

Manchester United kulübünden yapılan açıklamaya “Kulüp olarak şiddet ve istismar olaylarını kınıyoruz. Bu duruma dahil olan herkesi korumanın öneminin de farkındayız. Bu iddiaların istismardan kurtulanlar üzerindeki etkisini kabul ediyoruz.” sözleriyle devam edildi.

Antony ise cevap olarak ‘’Manchester United ile bana doğrultulan iddiaları ele alırken bir süre izin alma konusunda anlaştım. Bu, takım arkadaşlarım ve kulübümün gereksiz tartışmalarına girmesini önlemek için ortak aldığımız bir karardı. Suçlandığım şeylerle alakalı masumiyetimi yinelemek istiyorum. Polisle tamamen iş birliği yaparak gerçeğe ulaşmalarında yardımcı olacağım. Mümkün olan en kısa sürede sahalara dönmeyi dört gözle bekliyorum.’’ demişti.

Brezilyalı 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu geçtiğimiz sezonun başında Ajax’tan hocası olan Erik Ten Haag’ın isteği üzerine 95 milyon Euro ödenerek Manchester United’a transfer olmuştu. Antony Manchester United formasıyla 48 maçta 8 gol 3 asist üreterek beklentilerin bir hayli uzağında kalmıştı.

Transfer dönemi hakkında her şey!Transfer dönemi hakkında her şey!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.