DEVA, Saadet, Gelecek partilerinin kurulları ‘ortak grup’ formüllerini değerlendiriyor

Ortak bir grup kurmak için bir araya gelen DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinin yetkili kurulları ortaya çıkan formülleri değerlendirmek için toplanacak.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi genel başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) grup kurmak için görüşmelere başladı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu önceki gün bir görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda mecliste ortak grup kurmaya dönük seçenekler masaya yatırıldı.
Konuya ilişkin 10Haber’e konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya “Şu an bir anlaşma yok. Zaten  partilerin yaptığı açıklamada bu doğrultuda. Ortaya çıkan formüller üzerine partilerin yetkili kurulları değerlendirmeler yapacak. Ondan sonra yol haritası şekillenecek” dedi.
Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ise sürece dair şöyle konuştu:
“Şu an partilerin yetkili kurulları iki formül üzerine çalışıyor. Bu formüllerden birisi TBMM’de grup kurmak için çatı partisi kurmak. Diğer formül ise üç partinin bir araya gelerek birleşip grup kurması. Bu iki formülden hangisinin hayata geçeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.”

DEVA, Gelecek ve Saadet, Meclis’te grup için anlaştı iddiasıDEVA, Gelecek ve Saadet, Meclis’te grup için anlaştı iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.