Titan faciasında ölen Süleyman’ın annesi konuştu: Denizaltıya o binecekmiş ama hakkını oğluna vermiş

Titanik enkazını görmeye giderken içine çöken Titan denizaltısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Süleyman Davud'un annesi Christine, esasında keşfe kendisinin çıkacağını ancak oğlu çok heves edince hakkını ona verdiğini söyledi. Süleyman Davud'un hedefi denizler altında rekor kırmakmış.

Dünya 27 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Süleyman ve babası Şahzada.

Titanik keşfine çıktıktan kısa bir süre sonra temas kurulamayan ve arama kurtarma çalışmaları sırasında içine çökerek parçalandığı öğrenilen Titan denizaltısının yolcularından biri Pakistan doğumlu iş insanı Şahzada Davud’un 19 yaşındaki İngiltere doğumlu oğlu Süleyman Davud’du.

Süleyman’ın annesi Christine Davud, BBC’ye oğluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Christine, başlangıçta Titanik enkazını görmeye Şahzada ile kendisi için yer ayırttıklarını ancak Covid-19 salgını nedeniyle bu macerayı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

BBC’nin haberine göre Davudlar, OceanGate bu seneki keşif turlarını başlattığında yeniden maceraya heveslenmiş. Enkazı görme hakkını oğluna verdiğini söyleyen Christine, “Süleyman gerçekten gitmek istiyordu. Onlar için gerçekten mutlu oldum çünkü her ikisi de bunu uzun zamandır yapmak istiyordu” dedi.

Christine’in bu açıklamaları, Süleyman’ın perşembe günü NBC News’e konuşan halası Azmi Davud’un yorumlarıyla tezatlık oluşturuyor. Zira Azmi, Süleyman’ın keşif turundan çok korktuğunu, bu işe pek istekli olmadığını ancak babasını etkilemek için yolculuğa çıktığını söylemişti.

Azmi, birkaç yıl önce İngiltere’den Amsterdam’a taşınmasının ardından kardeşiyle iletişiminin koptuğunu ancak yeğenine hâlâ yakın hissettiğini söylemişti.

Titan faciasında baba-oğul hikâyesi: Süleyman korkmasına rağmen babası sevinsin diye yolculuğa katılmışTitan faciasında baba-oğul hikâyesi: Süleyman korkmasına rağmen babası sevinsin diye yolculuğa katılmış

Guinness rekoru kırmak istemiş

Süleyman’ın dünya rekoru kırmak istediği için yanında bir zeka küpü götürdüğünü söyleyen Christine, “Titanik’te denizin 3700 metre altında zeka küpü çözeceğim dedi” diye anlattı.

İngiltere’nin Glasgow kentindeki Strathclyde Üniversitesi’nde öğrenci olan Süleyman’ın keşif gezisinden önce bu rekor çabalarıyla ilgili olarak Guinness ile temasa geçtiğini söyleyen Christine, babası Şahzada’nın oğlunun dünya rekoru denemesini kaydetmek için yanına bir kamera bile aldığını belirtti.

Anne, gencin zeka küpü çözmeye hayran olduğunu ve gittiği her yerde yanında bu eşyayı bulundurduğunu da sözlerine ekledi. Christine’e göre Süleyman bu işte o kadar başarılıydı ki bir zeka küpünü 12 saniyede çözebiliyordu.

Christine ve kızı Alina Davud, denizaltıyla temasın kesildiği anda Titan’ın ana gemisi Polar Prince’deydi. “O anda bunun ne anlama geldiğini anlayamadım. Sonra da her şey yokuş aşağı gitti” diyen Christine, hem kendisinin hem de kızının, Süleyman’ın anısına zeka küpü çözmeyi öğrenmeye çalışacağını söyledi.

Patlayan Titan'ın sahibinin hedefi petrol şirketleriyle anlaşma imzalamakmışPatlayan Titan’ın sahibinin hedefi petrol şirketleriyle anlaşma imzalamakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.