Bu sefer de Hollandalı uyuşturucu mafyası Türkiye’de yakalandı

İstanbul merkezli yedi ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında aralarında ikisi Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan olmak üzere toplam 34 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 27 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 7 ilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde MASAK’la iş birliği içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 2’si Interpol tarafından aranan toplam 34 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, operasyonu İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü belirtilirken, operasyonun hedefinde ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçunu işleyen kişiler olduğu söylendi.

Ankara, İzmir, Aydın ve Muğla illerinde Hollanda, Fransa ve Belçika tarafından İnterpol Kırmızı Bültenle aranan Hollanda uyruklu “Bello Jos” lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers’in içerisinde bulunduğu suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli yakalandığı öğrenildi.

Operasyonda Leijdekkers’in ve diğer örgüt üyelerine ait 36 adet taşınmaz, 99.9 kg altın, 2 adet motorlu araç, 5 milyon 785 bin Euro, 1 milyon 733 bin Dolar, 65 milyon 725 bin TL ve şüphelilerin hissedar oldukları 5 şirketin ortaklık payları dahil, nakit olarak yaklaşık 1.1 milyar TL tutarındaki mal varlığı değerine tedbir konuldu.

23 Haziran 2023’te yapılan operasyonda firari durumda bulunan şahısların yakalanmalarına yönelik devam eden çalışmalarda, İstanbul’da 10 kişiye ait 13 farklı adreste gerçekleştirilen operasyonda ise aralarında İnterpol Kırmızı Bültenle aranma kaydı olan Hollanda uyruklu Jurean Anthony Finix’in bulunduğu 3 kişi yakalandı. Operasyonda, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, uyuşturucu ticaretinden elde edilen nakit formda para, çok sayıda kripto telefon, birçok ülkeye ait sahte pasaport, kimlik kartı, tabanca ve fişek ele geçirildi.

Devam eden operasyonun son ayağı ise 25 Haziran’da yapıldı. Muğla ve Isparta’da gerçekleştirilen operasyon, yine Leijdekkers’a yönelikti. Operayonda, Leijdekkers’in sağ kolu olan ve hakkında Hollanda ve Belçika adli makamlarınca uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranma kaydı olan İsaac Bignan da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda çok sayıda kripto telefon ve fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edilen nakit formda paraya el konuldu. Aynı gün dosya kapsamındaki şüphelilerin kaçmasına yardım eden üç kişi ise Konya’da gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Operasyonlarda toplam 34 şahıs hakkında işlem yapıldı.

5 ilde kara para operasyonu: Hollanda'da aranan baronun Türkiye bağlantısı ortaya çıktı5 ilde kara para operasyonu: Hollanda’da aranan baronun Türkiye bağlantısı ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.