Kırmızı bültenle aranıyordu, İstanbul’da yakalandı

Interpol'ün kırmızı bültenle dolandırıcılık suçundan, sarı bültenle de iki ayrı hırsızlık suçundan hakkında arama kararı çıkardığı Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gündem 16 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Interpol tarafından dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kırmızı ve sarı bültenlerle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Bu Türkiye’de yakalanan ilk kırmızı bültenle aranan kişi değil. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’ın sağ kolu ‘Kara Mamba’ lakaplı İsaac Bignan da 13 Haziran’da Isparta’da yakalanarak tutuklanmış, fakat 15 Eylül’de ‘yurt dışına çıkış yasağı’ tedbiriyle tahliye edilmişti. Şahsın tahliyesi sonrasında ev hapsini ihlal ederek kaçacağı bilgisine ulaşılması üzerine Büyükçekmece’de bulunduğu eve operasyon düzenlenmiş ve yakalanmıştı.

Yine hakkında kırmızı bülten ile yakalama kaydı bulunan Eric Schroeder’in Hamburg’da uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından arandığı belirtilmişti. O da İstanbul’da yakalanmıştı.

Interpol tarafından hakkında yakalama kararı olan baronlardan bazıları son operasyonlarla Türkiye’de yakalanmıştı. Onların isimleri şöyle:

Muhuannad Aloqlah, Shaun Monaghan, Mohammed Zakir Mıah, Nenad Petrak, Duax Ngakuru, Hakan Ayık, Maximillian Rıvkın (Cem Cansu), Necmi Saki, Josef Konrad, Danıel Alexander Muller, Christijan Palic, Dritan Rexhepi.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Yerlikaya döneminde vatandaşlık verilmişKırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Yerlikaya döneminde vatandaşlık verilmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.