Ocon: Alonso geçen seneden iyi değil

Alpine’ın Fransız pilotu ve Fernando Alonso’nun eski takım arkadaşı Esteban Ocon, ikonik sürücü hakkında geçen seneden iyi olmadığını ve aracının iyi durumda olduğunu söyledi.

Spor 1 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ocon'dan eski takım arkadaşı hakkında çarpıcı açıklama.

Formula 1 takımlarından Alpine’ın pilotu Esteban Ocon eski takım arkadaşı Fernando Alonso hakkında konuştu. Ocon, bu seneki takım arkadaşı Pierre Gasly ile iletişimlerinin daha iyi olduğunu öne sürerek “Fernando bir fenomendi ancak şu an Pierre’le iyiyiz. Fernando geçen seneden daha iyi durumda değil. Yalnızca eskisi kadar güçlü ancak daha iyi bir araca sahip. Bu da bize herhangi bir orta sıra takımının ne kadar hızlı şekilde üst düzey bir takıma dönüşebileceği konusunda motivasyon veriyor” dedi.

Alonso geçen sezon Alpine takımıyla beraber hiç podyum görememiş ve toplamda 91 puanla sürücüler klasmanında 9. sırayı almıştı. Bu sezon Aston Martin’e geçiş yapan İspanyol, sezonun ilk 8 yarışında tam 6 kez podyum gördü. 117 puan toplayan isim an itibarıyla sürücüler klasmanının 3. basamağında. Ocon ise geçen sezon Alpine ile toplamda 92 puanla 8. olmuştu. Fransız bu sene şu ana dek bir kez podyuma çıktı ve 29 puan topladı. Esteban, takımının sıralama turlarında iyi bir performans ortaya koyduğunu ancak aynı performansı yarış gününe yansıtmaları halinde aşama kaydedecekleri düşüncesinde.

Formula 1’de kazanan değişmiyor: Red Bull ve Verstappen tarih yazıyorFormula 1’de kazanan değişmiyor: Red Bull ve Verstappen tarih yazıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.