Arsene Wenger’in heykeli dikiliyor

Arsenal, efsane menajeri Arsene Wenger'in heykelini dikiyor. Kulüp, The Invincibles yani Yenilmezler olarak tarihe geçen sezonun 20. yılına özel olarak efsane Fransızın heykelini önümüzdeki sezon içinde açmayı planlıyor.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arsene Wenger, Real Madrid'e gitmeme nedenini açıkladı.

Arsene Wenger, hem Arsenal tarihinin hem de futbol tarihinin en özel menajerlerinden biri olarak görülüyor. Topçular, efsane isminin heykelini dikmeye hazırlanıyor. 22 sene boyunca Arsenal’ın menajerliğini yapan isim 2003-04 sezonunda takımıyla beraber yenilgisiz şampiyon oldu. Bu şampiyonluk Premier Lig tarihine bir ilk ve tek olarak geçti.

Premier Lig'de futbolcular göçü: Kai Havertz, James Maddison...Premier Lig’de futbolcular göçü: Kai Havertz, James Maddison…

Arsenal da bu başarının 20. yıldönümünde efsanesinin heykelini dikecek. Wenger, Arsenal’daki görevinden ayrıldıktan sonra kulüpten uzaklaşmış ve dünya futbolunun yönetim organı FIFA’da danışmanlık görevine gelmişti. Ancak Fransız geçen sezon görevden ayrıldıktan sonra ilk defa Emirates’e dönmüş ve sevgi seliyle karşılanmıştı. Wenger’in heykeli diğer kulüp efsaneleri Dennis Bergkamp, Tony Adams, Thierry Henry ve Herbert Chapman gibi isimlerin ardından 5. heykel olacak.

Adidas, hatalı Arsenal formalarını toplatıyorAdidas, hatalı Arsenal formalarını toplatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.