Leonardo DiCaprio meğer sadece Wall Street kurdu değilmiş

Leonardo DiCaprio bu kez melek yatırımcı olarak karşımızda. Martin Scorsese'nin 'Para Avcısı' filminde hırslı bir yatırımcıyı canlandıran yıldız oyuncu, gerçekte ise bambudan geri dönüştürülebilir ayakkabı üreten filmaya 5 milyon dolardan fazla bir bedellle yatırım yaptı.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
DiCaprio son olarak Martin Scorsese imzalı 'Dolunay Katilleri'nde rol aldı.

Leonardo DiCaprio, oyunculuğunun yanı sıra yatırımcı yönü ve çevre sorunlarına karşı duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. 6 Ekim tarininde Martin Scorsese’nin yönettiği ‘Killers of the Flowes Moon’ ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Oscar ödüllü oyuncu vegan spor ayakkabı üreten bir firmaya milyonlarca dolar değerinde yatırım yaptı. Yıldızın yatırım yaptığı firma her bir çift ayakkabıyı 20 adet plastik şişeyi dönüştürerek üretiyor.

Leonardo DiCaprio ayakkabı üreticisine yatırım yaptı

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra çeşitli yatırımlarıyla hatırı sayılır bir servetin sahibi olan Leonardo DiCaprio’nun çevre konusundaki duyarlılığı da bilinen bir gerçek. Toplumsal bilinçlenme ve sürdürülebilirlik gibi farklı projelerde yer alan Oscar ödüllü oyuncu yeni bir projesiyle gündemde. 48 yaşındaki ünlü oyuncu sadece vegan spor ayakkabılar üreten bir firmaya yatırım yaptı. Firmanın sahibi Emmanuel Eribo, oyuncunuun kendilerinin önemli bir yatırımcısı olduğunu söyledi. Eribo yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun ürün seçimi konusundaki hassasiyetini şu sözlerle ifade etti: “Resmi kıyafet giydiği zamanlar dışında, bizimkiler dışında başka bir çift ayakkabı giydiğini görmedim. Bu herhangi bir anlaşmanın parçası değil, bu markaya ve onun onu desteklemesine yönelik gerçek bir sevgi”

Kişisel servetinin 250 milyon dolardan fazla olduğu tahmin edilen Leonardo DiCaprio, sadece bambu kullanılarak spor ayakkabı üreten firmaya yatırım yaptığı, firma yetkililerince kamuoyuna duyuruldu. Ödüllü  oyuncu Amerika merkezli şirkete 5.2 milyon dolarlık yatırım yapmış. Hollywood’un yıldız ismi, çevre konusunda çalışmalar yapan kuruluşlara yönelik cömert bağışlarla biliniyor. Yıldızın bundan önce de benzer girişimleri vardı.

Işık ve sevgiyle İlhan İremIşık ve sevgiyle İlhan İrem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.