Taylor Swift’in hayranları rekor kıran sismik hareketlere neden oldu

Söz konusu şarkıcı Taylor Swift olduğunda kırılan rekorlar şaşırtıcı olmuyor. Satış rekorları kıran albümleri, tükenen konser biletleri derken bu kez de şarkıcının hayranları bir rekor kırdı. Konsere giden hayranları öylesine coşkuluydu ki hareketleri 2.3 büyüklüğünde bir depremle eş değerdi.

Kültür Sanat 31 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
2011'de yine Seattle'da bir amerikan futbolu maçında taraftarların kutlama yaparkenki hareketlerinden tetiklenen yer hareketi rekorunu kırılmış oldu.

Söz konusu rekorlar kıran Amerikalı şarkıcı Taylor Swift’in hayranları olunca her şey mümkün. Son dönemin en popüler şarkıcılarından Swift, son albümü ‘Midnights’ kapsamında dünya turnesine devam ediyor. Ve kendisi satış rekorları kırarken hayranları da şarkıcıyı yalnız bırakmıyor, onlar da rekor kırıyor. Yer hareketlerini etkileyecek bir rekor…

Swift’in Seattle’daki konserinde şarkılarına eşlik edip dans eden fanlar öylesine coşkuluydu ki hareketleri 2.3 büyüklüğünde bir depremle eşdeğer sismik bir harekete neden oldu. Sismolog Jackie Caplan-Auerbach, aktivitenin Swift’in hayranları ya da ses sistemi tarafından tetiklendiğini söyledi: “Taylor Swift konserinde ritmik davranışları takip eden 10 saatlik veri topladım. Müzik, hoparlörler, ritim. Tüm o enerji toprağa geçebilir ve onu sarsabilir, bu görmüş olduk.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Amerikan futbolu rekorunu geçti

Bu veriler neticesinde, 2011’de yine Seattle’da bir amerikan futbolu maçında taraftarların kutlama yaparkenki hareketlerinden tetiklenen yer hareketi rekorunu kırılmış oldu. Bu deprem “Beast Quake” olarak adlandırılıyordu. Caplan-Auerbach, CNN’e NFL maçı ile Swift’in yakın zamandaki konserleri arasındaki farkın sadece 0.3 olduğunu, ancak “sarsılmanın iki katı kadar güçlü” ve “tamamen ikiye katlandığını” söylüyor.

Şarkıcı da bu coşkunun farkındaydı. Konserin ardından yaptığı bir Instagram paylaşımıyla hayranlarına teşekkür etti, “Tüm tezahüratlarınız, çığlıklarınız, sıçramalarınız, danslarınız, gür sesle şarkı söylemeniz için minnettarım” dedi. Swift’in ‘Eras’ turnesi Amerika yolculuğunu bitirip farklı kıtalarda dinleyicilerle buluşacak.

Bir rekor daha! Evet, Taylor Swift'tenBir rekor daha! Evet, Taylor Swift’ten

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.