Tekel bayii cinayetlerinde 3 tutuklama: 2’si saklanırken, 1’i kaçarken yakalandı

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel dükkanında 2 gencin katledilmesine ilişkin davada gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Şüphelilerin 2’sinin inşaatta saklanırken, birinin ise tekneyle kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

Gündem 4 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Birkaç haftadır Türkiye’yi saran şiddet sarmalının en vurucu olaylarından olan İstanbul Esenyurt’taki tekel bayi infazı yargılamasında dün 3 kişi daha tutuklandı.

Yakalanır yakalanmaz gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden 3’ü jet hızıyla tutuklandı.

28 Temmuz’da iki gencin acımasızca katledildiği tekel bayisi cinayetinde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden 3’ü tutuklandı, 5’i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Tutuklu sayısı 4 oldu

Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi’ne götürüldü.

Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından olay günü tekel bayisindeki kavgaya karışan şüpheliler Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer, “nitelikli kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Daha önce tutuklanan 1 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 4’e yükseldi.

Saklanmak için yanlış yer: Kendi inşaatları!

Olayın ardından kaçan şüphelilere yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan diğer 5 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Servet Özer ve Azat Özer’in kendilerine ait bir inşaat alanında saklandığı ifade edildi. Bir başka zanlının ise tekneyle kaçmaya hazırlık yaptığı, harekete geçmeye fırsat bulamadığı belirtildi.

Şüphelilerin savcılık işlemleri sürerken adliye meydanına gelerek bağırmaya başlayan bir kişi polislerce etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Adliye önünde gerginlik

Şüphelilerin savcılıktaki işlemleri sürerken geniş güvenlik önlemi alınan adliye önünde hareketlilik yaşandı. Bir kişi, giriş kapısı önünde bağırmaya başladı. Adliye çevresinde önlem alan polis ekipleri bağıran kişiye müdahale etti. Polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

Öte yandan polis ekipleri adliye önünde şüphelendiği bir motosikleti durdurmak istedi. Motosiklet üzerindeki iki kişi, polisin dur ihtarına uymayarak hızla adliye önünden uzaklaştı. Yunus polis ekiplerinin takibi sonucunda kısa sürede iki şüpheli yakalandı.

‘Kendimi televizyonda gördüm’

Şüphelilerin yakalanmasına ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı.

Adliyeye sevk edilen Tarık Özer ve oğlu Azat Özer’in, Büyükçekmece’de kendisine ait villa inşaatında saklanırken, peynir ekmek almak için dışarı çıktığında kendisini televizyonda gördüğünü söylediği belirtildi. Poliste ifade veren Tarık Özer’in, “Benden 1 milyon 350 bin liralık demir almışlardı. İki ayrı senet yapmıştık. İlk senedi parça parça da olsa ödediler. Ancak ikinci senedin parasını alamayınca avukatlarıma gerekli işlemi yapmalarını istedim” dediği öğrenildi.

Esenyurt cinayetinde yeni gelişme: Baba Erzen'e adli kontrolEsenyurt cinayetinde yeni gelişme: Baba Erzen’e adli kontrol

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.