Robert Downey Jr kararlı: Bu Vertigo yeniden çekilecek

Robert Downey Jr.'ın bir hayali var. Oscarlı yıldız, Alfred Hitchcock'un 1958 tarihli başyapıtı 'Vertigo'yu yeniden beyazperdeye uyarlamak konusunda oldukça istekli. Downey Jr., verdiği röportajda bu konuda ekibiyle çalıştıklarını söyledi.

Kültür Sanat 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Robert Downey Jr, son olarak Oppenheimer filminde yer almıştı.

Dünyanın en etkili 100 insanından biri olarak kabul edilen Robert Downey Jr. bir hayalini gerçekleştirmek istiyor. ‘Iron Man’ ile adeta küllerinden doğan ve şu an en çok kazanan oyuncular listesinde Dwayne Johnson ile rekabet halindeki Oscarlı yıldız verdiği bir röportajda sinemaseverleri heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. 58 yaşındaki ödüllü oyuncu ‘Vertigo’yu yeniden beyazperdeye uyarlamak istediğini söyledi.

Robert Downey Jr, Alfred Hitchcock’un sinema başyapıtları arasında 1958 tarihli filmi ‘Vertigo’ ya da Türkçede de kullanıldığı adıyla ‘Ölüm Korkusu’nu yeniden çekmek istiyor. Tüm zamanların en sevilen filmleri arasında yer alan bu sinema klasiği kendi kişisel ve sanatsal yolculuğunda en büyük ilhamlardan biri olarak nitenlendirek Oscar ödüllü yıldız oyuncu bu konuda çok hevesli olduğunu ifade etti.

Robert Downey Jr ‘Vertigo’ için çok istekli

Time dergisi tarafından Dünyanın En Etkili 100 İsmi arasında gösterilen Robert Downey Jr. ekibiyle birlikte ‘Vertigo’nun yeniden uyarlanması için çalışma yaptıklarını da ifade etti. Konu hakkında bir süredir iddialar Hollywood’da fısıltılar halinde yayılırken bu açıklamayla birlikte artık yıldız ismin niyeti ortaya çıktı. Üstelik yıldız oyuncu niyeti 1958 yapımı filme bir de yeni bir yorum kazandırmak.

Fransız yazar Pierre Boileau’nun 1954 yılında yayınlanan romanından Alfred Hitchcock tarafından beyazperdeye uyarlanan ‘Vertigo’, yükseklik korkusundan mustarip başarılı bir polis memurunun görevinden ayrılıp özel dedektifin başından geçen gerilim dozu yüksek hikâyeye odaklanıyor. Başrollerinde Kim Novak ve James Stewart’ın rol aldığı filmin iki dalda da Oscar adaylığı bulunuyordu. Bakalım Robert Downey Jr.’ın macerası nasıl sonuçlanacak?

Nolan Star Wars'a açık kapı bıraktıNolan Star Wars’a açık kapı bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.