Vietnam’ın en zengin adamıyken serveti 2 günde eridi

VinFast'in şirketinin sahibi Pham Nhat Vuong'un serveti iki günde yüzde 40 eriyerek 26,2 milyar dolara geldi. Şirket Nasdaq’a 23 milyar dolarlık değerleme ile giriş yapmış ve 85 milyar dolara kadar ulaşmıştı.

Ekonomi 19 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre şirketin patronu Pham Nhat Vuong'un net serveti yaklaşık yüzde 40 düşerek 26,2 milyar dolara geriledi.

Geçen salı günü 23 milyar dolardan değerlemeyle Nasdaq’ta işlem görmeye başlayan VinFast’in hisseleri hızla değer kaybedince, Vietnam’ın en zengin adamı olan patronu Pham Nhat Vuong’un net serveti de yaklaşık yüzde 40 düşerek 26,2 milyar dolara geriledi. Vietnamlı elektrikli araç üreticisi VinFast Auto, Birleşme Amaçlı Ortaklık (SPAC) yoluyla gerçekleştirdiği halka arzın ardından 85 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Şirket, General Motors, Ford ve Stellantis gibi devlerden daha büyük bir pazar değerine sahipti.

Vietnamlı VinFast'e Nasdaq'ta 23 milyar dolar değer biçildi; Togg tutarsa işi işVietnamlı VinFast’e Nasdaq’ta 23 milyar dolar değer biçildi; Togg tutarsa işi iş

VinFast’in hisseleri, New York’taki son iki işlem gününde düştü ve salı günü Nasdaq Global Select Market’te halka arz edildiğinde elde ettiği yüzde 255’lik kazancın yarısından fazlası silindi. Buna rağmen 46,4 milyar dolarla VinFast’ın piyasa değeri hâlâ General Motors Co.’nun üzerinde.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre şirketin patronu Pham Nhat Vuong’un net serveti yaklaşık yüzde 40 düşerek 26,2 milyar dolara geriledi. Vuong, kağıt üzerinde ilk işlem gününde neredeyse 40 milyar dolar kazanç elde etmişti. Bu endeks tarafından şimdiye kadar kaydedilen en büyük servet değişimlerinden biri oldu.

Bir terlik markası, Türkiye'nin TÜPRAŞ veya Sabancı Holding'inden daha değerli olabilir mi? Evet, olabilirBir terlik markası, Türkiye’nin TÜPRAŞ veya Sabancı Holding’inden daha değerli olabilir mi? Evet, olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.