HepsiBurada, savaştaki Ukrayna’ya giren ilk Türk e-ticaret şirketi olacak

Hepsiburada.com bir bölümü işgal altında olan Ukrayna'ya girmeye hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Nilhan Önal Gökçetekin 'Gelecekte Ukrayna normalleşecek ve biz de hazır olmak istiyoruz' diyor.

Ekonomi 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hepsiburada.com’un CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin, "Ukrayna Türkiye için zor ama önemli bir pazar. Bu bizim için stratejik bir yatırım" diyor.

Türkiye’nin en önemli e-ticaret şirketlerinden Hepsiburada.com, bir kısmı Rus işgali altında olan Ukrayna’ya girme hazırlığı yapıyor. Bloomberg haber ajansındaki habere göre Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hepsiburada.com savaştaki Ukrayna pazarına giren ilk Türk e-ticaret şirketi olacak. 2022 yılının şubat ayında Rus güçleri tarafından işgal edilmeye başlayan Ukrayna’da savaşın sona ereceğine ilişkin bir belirti olmamasına karşılık Hepsiburada.com deneme sürecinin başarılı olması halinde Ukrayna’da ürün satışına başlamayı hedefliyor. Hepsiburada.com’un CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin “Ukrayna Türkiye için zor ama önemli bir pazar. Bu bizim için stratejik bir yatırım. Gelecekte Ukrayna normalleşecek ve biz de hazır olmak istiyoruz” dedi.

Hepsiburada, TÜBİTAK’la birlikte yapay zeka geliştirecekHepsiburada, TÜBİTAK’la birlikte yapay zeka geliştirecek

Kosova ve Ortadoğu hedef bölgeler

Önal Ukrayna’da yaşayanların yurt içinden mal tedarikinde zorluk çektiği ya da tedarik ve sevkiyatın uzun zaman aldığı düşünüldüğünde ülkenin bugün de fırsatlar sunduğunu söyledi. Hepsiburada başlangıçta bir deneme sürecine odaklanacak olsa da şirketin uzun vadeli stratejisi yerel ortaklarla işbirliği yapmak. Kosova ve Orta Doğu, Önal’ın potansiyel büyüme için gözüne kestirdiği diğer bölgeler olarak öne çıkıyor.

1998’de kurulan ve resmi adıyla D-MARKET Elektronik Hizmetler ve Ticaret olarak bilinen Hepsiburada, 2021’in ortalarında ABD’de halka açıldı. Pandemi sırasında küresel bir teknoloji ve çevrimiçi şirket dalgasını yönlendirirken Nasdaq’taki ilk Türk şirketi oldu.

Hepsiburada Premium 2 milyon üyeye ulaştıHepsiburada Premium 2 milyon üyeye ulaştı

Şirket içinde hisse fiyatı tartışmak yasak

Daha önce Amazon Services Europe ve Proctor & Gamble’da çalışan Önal, görevi devraldıktan sonraki ilk icraatlarından biri olarak hisse senedi performansına ilişkin şirket içi tartışmaları yasakladı. Önal, Hepsiburada’nın müşteri tabanının tek başına mevcut hisse fiyatından daha fazla değer ifade ettiğini söyledi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.