Sounds of Europe Festivali üç büyük şehire yayılıyor

Sounds of Europe Festivali'nin programı açıklandı. Geçen yıl İstanbul ve Ankara'da müzikseverlerle buluşan festivalin bu yılki programına İzmir de dahil oldu. Türkiye ve Avrupa'dan müzisyenlerin etkileşimini amaçlayan festivaldeki tüm konserler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İspanyol Müzisyen Mara Aranda, Sounds of Europe kapsamında sahne alacak.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Sounds of Europe, Türkiye ile Avrupa arasındaki müzikal ekileşimi artırmak için yola çıkıyor. Geçen sene İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen festivalin programına bu sene İzmir de dahil edildi. 22 ilâ 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Türkiye ve Avrupa’dan yeni sesler sahne alma fırsatı yakayacak.

Katılımın ücretsiz olduğu Sound of Europe Festivali kapsamında cazdan folk müziğine, elektronik müzikten, klasik müziğin yeni yorumlarına kadar geniş müzikal seçkisiyle otuza yakın konserde müzik tutkunları buluşacak. Festival programına eklenen yeni isimler arasında caz bestelerini groove odaklı doğaçlamalarla birleştirerek müzik sahnesine yeni bir soluk getiren 7th Sense, Türkçe, Yunanca, Arapça ve eski İspanyolca olarak adlandırılan Ladino dillerinde parçalarıyla Anadolu ve Akdeniz’in kültürel zenginliğine vurgu yapan Salut de Smyrne bu yılki festivalin konukları arasında.

Bu isimlerin yanı sıra Sounds of Europe, renkli ve enerji dolu Hawaii parçaları ile Ukulele Ankara Topluluğu, reggae’den ilham alarak dancehall, afrobeat, dub soundlarıyla harmanladığı müzikleriyle herkese benzersiz bir konser deneyimi yaşatan Goril Reggae Band, Türk Müziği’nin çağdaş ozanı Barış Manço parçalarına getirdikleri özgün yorumlarıyla Doludizgin ve yerli caz sahnesinin üretken isimlerinden, multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec Quintet’i de ağırlamaya hazırlanıyor.

Sound of Europe Festivali kapsamında yerli grupların Avrupalı sanatçıların sahnesine konuk olacakları konserler de gerçekleştirilecek. Vurgulu sesi ve üstün arbane icrasıyla tanınan Burcu Yankın, Yunan popüler müziğinin yeni ve başarılı ismi Deli Teli’yle, usta davulcu ve perküsyonist Tarık Aslan, Sefarad müziğinin yegâne isimlerinden Mara Aranda’yla ve bağlama ve kopuzun Türkiye’deki usta ismi Coşkun Karademir, çok yönlü müzik anlayışıyla dinleyen herkesi büyüleyen, piyano ve klavye sanatçısı Martin Brunner’le aynı sahneyi paylaşacak.

Babylon yeni sezonu Michelle Gurevich ile açıyorBabylon yeni sezonu Michelle Gurevich ile açıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.