Erdal Beşikçioğlu’ndan Mansur Yavaş’a ziyaret: Etimesgut krizi nasıl aşıldı?

CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Mansur Yavaş'ın İyi Parti’den istifa eden Mesut Özarslan'ın adaylığını istediği için Beşikçioğlu'nun adaylığı krize neden olmuştu.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.
Erdal Beşikçioğlu yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
AK Parti’nin adayı Turgut Altınok hakkında sorulan soru için Beşikçioğlu “Mansur Başkanımızın ayakları yere o kadar sağlam basıyor ki o yürüdüğü zaman etrafındakiler titrer. Ekstradan bir adayın olması ancak kendi içindeki demokrasinin gereğidir. Sonuç bellidir yani” dedi.
Neden Etimesgut’tan aday olduğunu da sorulan Beşikçioğlu “Mustafa Kemal’in kurduğu bir ilçe olması, güneşin oradan doğması ve bizim yapacağımız sosyal etkinliklerin oradaki gençlerle de uyumlu olması… Burası kültür ilçesi olacak” yanıtı verdi.

Anket açıklaması

Seçim anketi yaptırıp yaptırmadıkları da sorulan Beşikçioğlu şunları söyledi:
“Oyun oynadığım için seyircilerle her daim buluşurum. Bu buluşmalar da 1.000-1.500 kişi ile olur. Hepsiyle tek tek fotoğraf çektiririm bu da benim duygusal anketimi oluşturur. Çok olumlu. Biz başka bir söylenceyle geleceğiz. Ben rant bilmem, iyi ki de bilmem ama hizmeti sanırım bilirim.”

Beşikçioğlu’nun adaylığı krize neden olmuştu

CHP’nin Ankara’nın Etimesgut ilçesinden Erdal Beşikçioğlu’nu aday göstermek istemesi parti içerisinde krize neden olurken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Beşikçioğlu’na itiraz ettiği bildirilmişti.
Etimesgut ilçesinde İyi Parti seçmenini de kazanabilmek için İyi Parti’den istifa eden Mesut Özarslan’ı aday göstermek isteyen Yavaş’ın bu isteğinin kabul edilmemesi üzerine parti yönetimine tepki gösterdiği iddia edilmişti.

Yavaş’a iki ilçe, Çankaya’ya genç aday

10Haber’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre Etimesgut krizi Gölbaşı ve Mamak adayını Mansur Yavaş’ın belirlemesi formülüyle çözüldü. Gölbaşı’nda Yavaş’ın istediği eski MHP’li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın aday olacağı konuşulurken Mamak için de Mansur Yavaş’a başvurulacak.
CHP’nin kalelerinden Ankara Çankaya’da da 23 aday belediye başkan adaylığı için başvuru yaptı. CHP kulislerinde adaylık için öne çıkan isim Parti Meclisi’nin en genç üyelerinden Hüseyin Can Güner. Genel Başkan Özgür Özel’in Çankaya’da genç bir ismi aday göstereceği belirtiliyor. 32 yaşındaki Hüseyin Can Güner’in Çankaya için en şanslı aday adayı olduğu konuşuluyor.

CHP'nin adayı Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş yanıtı: Angara'ya çok şeyler yapacağızCHP’nin adayı Beşikçioğlu’ndan Mansur Yavaş yanıtı: Angara’ya çok şeyler yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.