Adaylık başvurusu yapan Mansur Yavaş’tan İYİ Parti mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2024 seçimlerinde aday olmak için CHP İl Başkanlığı'na başvuru yaptı. Mansur Yavaş yerel seçimlerde İYİ Parti ile işbirliğinin sorulması üzerine "Biz de yine birlikte çalışmak isteriz" dedi.

Siyaset 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2024 yerel seçimlerde aday olmak için CHP İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

Başkente gerçek “hüviyetini” kavuşturmak için çalışmayı sürdürdüklerini söyleyen Yavaş, “Seçimden önce sunduğumuz 100 projenin kaç tanesini gerçekleştirdik, kaç tanesini gerçekleştiremedik, yakında bunların sunumunu yapacağımız büyük bir toplantı yapıp Ankara halkına söz verdiğimiz gibi hesap vereceğiz. Belediye başkanlığımız süresinde Türkiye’ye örnek olacak, şimdiye kadar hiç uygulanmamış ve belediyecilikte devrim yaptığımız birçok uygulama var. Bunları da kamuoyu ve basın ile paylaşacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart yerel seçimleri için CHP’den aday adaylık başvurusunda bulundu. Yavaş’ın başvuru formunu imzaladığı programa CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş katıldı.

Hedef belediye meclisinde çoğunluk

Ankara’da partisinin daha fazla ilçe belediyesini kazanması için çalışacaklarını söyleyen Yavaş şöyle devam etti:
“Tabiri caizse şimdiye kadar ‘topal ördek’ olarak adlandırıldık ama hiçbir zaman şikayet etmedik. Hizmet etmekten de geri kalmadık. İnşallah Meclis’te çok sayıda belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte Ankara’yı bizi emanet edilen şekilde Cumhuriyet’in başkenti ve dünya başkentleriyle yarışır bir Ankara yapmaya devam edeceğiz. Şimdiden emek veren herkese teşekkür ediyor ve kendimi de Ankara halkına emanet ediyorum.”

İYİ Parti ile işbirliği soruldu

Bir gazetecinin CHP’nin İYİ Parti’ye yaptığı yerel seçimlerde işbirliği çağrısını hatırlatması üzerine Yavaş “Biz şimdiye kadar Millet İttifakı belediye başkanları olarak çizgimizi sürdürdük. Biz de yine birlikte çalışmak isteriz ama tabii ki takdir kendilerinindir. Takdir Ankara halkının” cevabı verdi.

Yavaş’ın başvurusunu kabul eden CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da Ankara’nın büyükşehir olmanın ötesinde Cumhuriyet’in başkenti olma özelliği taşıdığına dikkati çekti.
Ankara’nın 25 yıllık kayıp yerel yönetimin ardından Yavaş ile kimliğini bulmaya başladığını savunan Erkol parti örgütleri olarak seçim döneminde bütün adayların arkasında olduklarını söyledi.

Mansur Yavaş'tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu'na 'Hayırlı olsun' telefonuMansur Yavaş’tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ telefonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.