Benzin fiyatlarına 8 günde ikinci indirim geldi

Küresel petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak benzinin litre fiyatında 2 lira 7 kuruş indirim yapıldı. Benzin fiyatına 27 Eylül’de de 1,15 TL’lik indirim gelmişti. Motorin fiyatı ise değişmedi.

Ekonomi 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bu geceki indirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 34,60 TL’ye, Ankara’da 35,20 TL’ye, İzmir’de 35,31 TL’ye gerileyecek.

Dünyada petrol fiyatlarının son günlerde düşmesine bağlı olarak benzine gelen indirimler devam ediyor. Benzine 27 Eylül’de gelen 1,15 TL’lik indirimden sonra, litre fiyatında bugünden geçerli olmak üzere 2 lira 7 kuruş daha indirim yapıldı. Motorinde ise bir fiyat değişimi olmadı. Geçen hafta 95 doları gören petrol fiyatlarının bu hafta 90 doların altına inmesi, akaryakıtta yeni indirimi beraberinde getirdi.

Benzine yarın indirim geliyorBenzine yarın indirim geliyor

İstanbul’da 35  liranın altına indi

Bu geceki indirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 34,64 TL’ye, Ankara’da 35,24 TL’ye, İzmir’de 35,35 TL’ye gerileyecek. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 40,13 TL, Ankara’da 40,69 TL, İzmir’de 40,87 TL seviyesinde bulunuyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Brent petrolün fiyatı son bir ayın en düşük seviyesine geriledi

Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 2,3’lük düşüşle günü 88,79 dolardan kapattı. Böylece, Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,22 dolardan alıcı buldu. Piyasalar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC)  toplantısından çıkacak üretim kararına odaklanmakla beraber dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’den gelen makroekonomik veri akışının Fed’in faizleri beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına işaret etmesiyle birlikte fiyatlar da son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Motorin fiyatı 40 TL’yi geçti, benzine de 1.5 TL zam geldiMotorin fiyatı 40 TL’yi geçti, benzine de 1.5 TL zam geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.