Burger King’e ‘Reklamdakinden küçük burger veriyorsunuz’ davası

ABD'de, Burger King'in ürünü olan Whopper'ın firmanın reklamlarında, müşterilere servis edilenden yüzde 35 daha büyük olduğu ve iki kat fazla et barındırdığı iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme, Burger King'den bu konuda kendisini savunmasını istedi.

Dünya 31 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Reklamdakinin aksine, ürünün gerçekte yüzde 35 daha küçük satıldığı öne sürülüyor.

ABD’de müşterilerin firmalara, reklamlarda gösterdikleriyle dükkânlarında müşteriye sundukları ürünler arasındaki farklar nedeniyle açtığı davaların sonuncusuyla fast food devi Burger King karşı karşıya kaldı. 

Şirketin imza ürünlerinden Whopper’ın, hamburgerinin ve içerdiği et miktarının, müşterilere satılan halinin, reklamlarda göründüğünden çok daha küçük ve az olduğu iddiası karşısında mahkeme Burger King’in kendisini savunması gerektiğine karar verdi.

Davaya göre, Burger King, burgeri daha etli bir köfte ve ekmeğin üzerinden taşan malzemelerle göstererek müşterileri yanıltmakla suçlanıyor. Açılan toplu davada Whopper’ın reklamda yüzde 35 kadar daha büyük gösterildiği ve reklamda gerçektekinin iki katı kadar et içerdiği öne sürülüyor.

ABD’de bu ilk değil. Hakkını savunan müşteriler, bu yıl  Taco Bell’i, reklamı yapılan dolgunun yarısını içerdiği iddia edilen pizza ve dürümler sattığı için dava etmişti. Geçen yıl da New York’ta bir kişi McDonald’s ve Wendy’s’e karşı bir toplu dava açarak iki şirketi haksız ve aldatıcı ticari uygulamalarla suçlamıştı. İki şirket de hamburgerlerini reklamlarında yüzde 15 daha büyük göstermekle suçlanmıştı.

'Gerçek çizburger' satışa sunuldu: Hamburger ekmeği arası 20 dilim peynir‘Gerçek çizburger’ satışa sunuldu: Hamburger ekmeği arası 20 dilim peynir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.