Ukrayna’nın iddiası: Rus Karadeniz Filo Komutanı Sokolov’u öldürdük

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Sivastopol'daki Rus Karadeniz Filo karargâhına yönelik saldırıda Karadeniz Filo Komutanı Amiral Viktor Sokolov'un öldürüldüğünü öne sürdü. Rusya Savunma Bakanlığı, bu iddiayı soran Reuters'a onay ya da ret içeren bir cevap vermedi.

Dünya 26 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ukrayna, Rusya'nın en önemli donanma gücü Karadeniz Filosu'nun Komutanı Amiral Sokolov'un öldürüldüğünü öne sürüyor.

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya’ya yönelik Sivastopol Limanı saldırısında ülkenin en önemli deniz kuvveti olan Karadeniz Filosu’nun Komutanı Amiral Viktor Sokolov’un öldürüldüğünü öne sürdü.

Reuters’ın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, ajansın söz konusu habere dair teyit ya da yalanlama içerecek bir açıklama isteğine yanıt vermedi.

Ukrayna Özel Kuvvetleri ise konuya ilişkin olarak Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Rus Karadeniz Filosu’nun karargâhına yönelik saldırının ardından 34 yetkili öldü. Bunların arasında Rus Karadeniz Filosu Komutanı da bulunuyor. 105 işgalci ise yaralandı. Karargâh binası eski haline getirilemedi” ifadelerini kullanmıştı. Bu tabloda Ukrayna’nın ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili bilgiyi nasıl edindiğiyse netlik kazanmadı.

23 Eylül Cumartesi yapılan açıklamada Yengeç Kapanı operasyonunda saldırının Rusya Donanması’nın üst düzey isimlerinin toplandığı bir zamana denk getirildiği ve saldırı sonucunda ‘filonun üst düzey liderleri de dahil’ onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığı belirtilmişti. Aynı saldırıya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa “Bugün öğleden sonra Kiev rejimi Sivastopol şehrine füze saldırısı yaptı. Saldırı püskürtülürken, 5 füze hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. Saldırı sonucunda Karadeniz Donanmasının tarihi karargâh binası hasar gördü” denilmişti. Açıklamada, saldırının ardından bir Rus askerinden haber alınamadığı bildirilmişti.

Rusya: Ukrayna'da Batı'dan gelen silah ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarını vurdukRusya: Ukrayna’da Batı’dan gelen silah ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarını vurduk

Ukrayna: 'Kırım saldırısında Rus donanma komutanlarını vurduk'Ukrayna: ‘Kırım saldırısında Rus donanma komutanlarını vurduk’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.