İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yıldırım 10Haber’e konuştu: Görevden alındım

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı koltuğunu ocak ayında Buğra Kavuncu'dan devralan Coşkun Yıldırım'ın görevden alındı. 10Haber'e konuşan Yıldırım, “Genel Başkanımızın takdiriyle görevden alındım” dedi.

Siyaset 28 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

8 Ocak 2023’te yapılan İstanbul 3. Olağan Kongrede İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına seçilen Coşkun Yıldırım, Genel Merkez tarafından görevden alındı.

10Haber, Coşkun Yıldırım’a ulaşarak, “Görevden mi alındınız?” diye sordu. Yıldırım, “Genel başkanımızın taktiri neyse o geçerlidir, görevden alındım” dedi.

Yeni il başkanı olarak Buğra Kavuncu’nun yardımcısı Yücel Coşkun’un atandığı iddiasını sorduğumuz Coşkun, “Bana öyle bir tebliğ yapılmadı” diye yanıt verdi.

Coşkun Yıldırım, 25 Eylül’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda “Görevimizin başındayız” demişti.

Coşkun Yıldırım kimdir?

1964 yılında, Erzincan’da doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi “Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği” bölümünde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi’nde “Sosyal Yapı-Sosyal Değişim” üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yıldırım’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekte olduğu şirketi, halen gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.

Yıldırım, Erzincan Kültür Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliklerini yürütüyor.

25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’de Kurucular Kurulu Üyeliği ve iki dönem genel idare kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Yıldırım evli ve 2 çocuk babası.

İzmir’de CHP ve İYİ Parti yarışı: Soyer, rakibini ‘zayıf’ görüyorİzmir’de CHP ve İYİ Parti yarışı: Soyer, rakibini ‘zayıf’ görüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.