Inter maçı kaybetti ama koltuğu korudu

Serie A'da Inter, ilk puan kaybı ve yenilgisini kendi evinde Sassuolo'ya karşı yaşadı. 2-1'lik yenilgiye rağmen mavi siyahlılar liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Milan ve Napoli hafta içi fikstüründe hata yapmadı.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Beşte beş yapan Inter, ilk yenilgisini kendi sahasında aldı.

Serie A’nın Ligin 6. haftasında sezona 5’te 5 yaparak başlayan Inter, Sassuolo’yu ağırladı. Ev sahibi ekip, 45+1. dakikada Denzel Dumfries’in ağları sarsmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci devrede daha atak bir oyun sergileyen Sassuolo, 51. dakikada Nedim Bajrami ve 63. dakikada Domenico Berardi’nin golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti. Inter, bu mağlubiyete rağmen 15 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Sassuolo ise 9 puanla 8. sırada yer aldı.

Manchester City'den Lig Kupası'na vedaManchester City’den Lig Kupası’na veda

Milan, Caliari deplasmanında mutlu

Liderin takipçilerinden Milan, Unipol Domus Stadı’nda Cagliari’ye konuk oldu. Ev sahibi ekip, 29. dakikada Zito Luvumbo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Ataklarını sıklaştıran Milan, 40. dakikada Noah Okafor, 45. dakikada Fikayo Tomori, 60. dakikada Ruben Loftus-Cheek’in golleriyle mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 15’e yükselten Milan, maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. 3 puanlı Empoli ise 19. sırada kaldı.

Napoli’de büyük kriz! Osimhen'i delirten paylaşımNapoli’de büyük kriz! Osimhen’i delirten paylaşım

Napoli farklı kazandı, Osimhen gol attı

Son şampiyon Napoli, Diego Armando Maradona Stadı’nda konuk ettiği Udinese’yi 19. dakikada penaltıdan Piotr Zielinski, 39. dakikada Victor Osimhen, 74. dakikada Khvicha Kvaratskhelia, 81. dakikada Giovanni Simeone’nin fileleri sarsmasıyla 4-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü, 80. dakikada Lazar Samardzic kaydetti. Bu sonuçla 11 puanlı Napoli, averaj ve maç fazlasıyla 5’inciliğe çıktı. 3 puanlı Udinese de 18’inci sırada yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.