Napoli şampiyonluğu galibiyetle kutladı

33 sene sonra Serie A’da mutlu sona ulaşan Napoli, şampiyonluk sonrası evinde çıktığı ilk maçta adeta bayram havası vardı. Güney ekibi, kutlamayı galibiyetle yaptı. Atalanta'yı deviren Juventus ise haftayı ikinci sırada tamamladı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Napoli şampiyonluk kutlamasını galibiyetle yaptı, Victor Osimhen tarihe geçti.

Napoli, Diego Armando Maradona önderliğinde kazandığı 1989-90 sezonu şampiyonluğundan sonra ilk kez mutlu sona ulaşma sevinci yaşadı. Güney şehrinin taraftarları ve takım, bu zaferi kutlamak adına Diego Armando Maradona Stadyumu’nda bir araya geldi. Tabii bir de oynanması gereken bir Fiorentina maçı vardı.

Napoli, zafer sarhoşluğundan mıdır bilinmez ilk yarıda kilidi açamadı. Devre arasından sonra biraz daha toparlanan ekip, 74’te golcüsü Victor Osimhen’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Napoli, bu golle beraber üç puanı hanesine yazdırdı. Tek golü atan Victor Osimhen Serie A’da 47. golüne ulaştı ve ligde en fazla gol atan Afrikalı futbolcu olarak tarihe geçti.

Napoli şampiyon: Olacak iş mi?Napoli şampiyon: Olacak iş mi?

Juventus ikinci yarıda açıldı, ikinci sıraya çıktı

Ligde Şampiyonlar Ligi potasını yakından ilgilendiren mücadelede Atalanta, Juventus’u ağırladı. İlk yarısı 0-0 biten maçta kilidi 56’daki golüyle Samuel Iling-Junior açtı. Maça noktayı koyan isim 90+8’deki golüyle Dusan Vlahovic oldu. Juve 2-0’la puanını 66’ya yükseltti ve Lazio’nun yenildiği haftada ikinci sıraya çıktı. Atalanta ise 58 puanla 6. sırada kaldı.

Şampiyonlar ligi kapışmasında kazanan MilanolularŞampiyonlar ligi kapışmasında kazanan Milanolular

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Torino – Monza 1-1

Lecce – Verona 0-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.