Erkan Baş Aladağ’daki çocuklar için de yürüdü

TİP lideri Baş, tutuklu vekil Can Atalay için Hatay'dan başlattığı yürüyüşünün 9. gününde Adana'daydı. Baş bu yürüyüşünü Aladağ'da yanarak ölen çocuklara adadı.

Siyaset 10 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’a Gezi davasında verilen 18 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yürüyüş başlattı. Hatay’dan Ankara’ya yürüyen Baş, dün eyleminin 9. gününe girdi ve İncirlik’ten Adana’nın merkezine gidiyor. Önceki gün kendisine Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu eşlik ederken dün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Baş ile birlikte yürüdü.

Erkan Baş Özgürlük Yürüyüşü’nün 9. gününde.

‘Aladağ’da tarikat yurdunda katledilen çocuklar’a adanan bu yürüyüşte Aladağ aileleri adına Ali Köylü, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, TÖP, Halkevleri, KESK, Haber-Sen, CHP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş ve gazeteci Ercüment Akdeniz de yer aldı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, Süleymancılara ait kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmişti. Yurdun denetlenmiyor oluşu ve çocukların doğrudan cemaat yapılarına teslim edilmesi Türkiye’nin en fazla tartıştığı konu olmuştu.

Erkan Baş yürüyüşün 3'üncü gününde: Hatay için hiçbir ödenek ayrılmadı ama zeytinlikler imara açıldıErkan Baş yürüyüşün 3’üncü gününde: Hatay için hiçbir ödenek ayrılmadı ama zeytinlikler imara açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.