Coppola’ya göre tüm zamanların en iyisi Martin Scorsese

Francis Ford Coppola'ya göre yeni filmi ‘Killers of the Flower Moon’ vizyona girmeye gün sayan Martin Scorsese tüm zamanların en iyi yönetmeni.

Kültür Sanat 10 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Sinema tarihine damga vurmuş, iki yakın arkadaş Francis Ford Coppola ve Martin Scorsese yeni filmleriyle gündemdeyken birbirlerine destek vermeyi de ihmal etmiyorlar. ‘Baba/Godfather’ serisinin yönetmeni Coppola, Scorsese’nin vizyona girmeye gün sayan western filmi ‘Dolunay Katilleri/Killers of the Flower Moon’ vesilesiyle arkadaşı Scorsese’yi dünyanın yaşayan en büyük yönetmen olarak tanımladı.

Coppola, çok sık paylaşım yapmadığı Instagram hesabından ‘Dolunay Katilleri’nin fragmanını paylaştı, “Uzun zamandır arkadaşım olan Scorsese’nin yeni filmi bu ay vizyonda” dedikten sonra arkadaşını onurlandırdı: “Scorsese, dünyanın yaşayan en büyük yönetmen.”

Coppola’nın belirttiği gibi, o ve Scorsese onlarca yıldır arkadaşlar. Birbirlerinin çalışmalarını uzun süredir destekliyorlar. Hatta Coppola, Scorsese’ye, yönetmenin ünlü bir şekilde geri çevirdiği The Godfather: Part II’yi yönetme şansı bile sunmuştu.

Scorsese’nin ilk western fimi

Scorsese’nin ilk western filmi ‘Dolunay Katilleri’, Amerikan yerlilerinin topraklarında petrol bulunmasının ardından meydana gelen bir dizi cinayeti konu ediniyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan film, o dönemde yeni kurulan FBI’ın da ilk araştırma konularından biri olma özelliği de taşıyor.

Sinema tarihine büyük izler bırakan Scorsese yeni filminde, daha önce de sıklıkla çalıştığı Robert de Niro ve Leonard DiCaprio’nun yanı sıra Oscar’ın bu yılki sahibi Brandan Fraser, Lily Gladstone ve Jesse Plemons rol alıyor. Film, 6 Ekim’de ABD’de, 20 Ekim’de de tüm dünyada gösterime girecek.

Apple Original’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Dolunay Katilleri/Killers of the Flower Moon’, 200 dakikalık bir film. Scorsese’nin 2019’da Netflix’te gösterilen önceki filmi ‘The Irishman’ de 209 dakikaydı. İki film de Socorsese’nin en uzun filmleri arasında. Bugüne kadar çektiği filmlerle sinemanın gidişatına etki eden Scorsese’yi yeniden Robert de Niro ve Leonardo DiCaprio ile buluşturan filmi izleyenler, her iki oyuncunun da kariyerinin en iyi performansı olduğunu söyledi. ‘Dolunay Katilleri’, Scorsese’nin son filmi olabilir.

Scorsese: Akademi'ye ait değilimScorsese: Akademi’ye ait değilim

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.