Stoichkov’dan van Gaal’e: O bir yalancı ve sahtekar

Barcelona tarihinde önemli yeri olan iki futbol insanından Hristo Stoichkov, Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal'le alakalı açtı ağzını yumdu gözünü.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Stoichkov'dan van Gaal'e ağır sözler.

Barcelona’nın özellikle 1990’lı yıllarına damga vuran iki futbol insanı ve Hristo Stoichkov ve Louis van Gaal. Stoichkov bilhassa Barcelona’nın ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda oynadığı rol ve Bulgar futboluna etkisiyle ön plana çıkıyor. van Gaal ise 90’ların sonuyla beraber Barça’ya gelmiş kariyerinin devamında da birçok büyük kulüpte görev yapmıştı.

Bulgar futbolunun efsane ismi Hollandalı teknik direktörle alakalı ağır konuştu. Gaal göreve geldikten 6 ay sonra Barcelona’dan ayrılan Stoichkov, “Ondan bahsetmek bile istemiyorum. Buna değmez, o bir yalancı ve sahtekar. O harika bir profesyonel. Bunu kimse inkar etmiyor. Antrenman yöntemleri ve teknik direktörlüğü iyiydi ama insan olarak onu sevmiyorum. O benim hayatımda hiç kimse değil. O bir sahtekar. Birlikte bir dakika daha harcamak istemediğim bir yalancı. O buna değmez.” dedi.

Barcelona’ya Granada çelmesi, Atletico Madrid’in çıkışı sürüyorBarcelona’ya Granada çelmesi, Atletico Madrid’in çıkışı sürüyor

Eski futbolcu Barcelona’da oynadığı dönemin büyük kısmında takımın başında olan bir başka Hollandalı Johan Cruyff’la alakalı olaraksa “1994’te Altın Top’u aldıktan sonra Paris’ten döndüğümde Johan’ı mutlu ve gözlerinde yaşlarla gördüm. Bu onun benim için ne olduğunu anlamamı sağladı: Baba ve öğretmen” sözlerini söyeldi.

Stoichkov 1990 ve 1995 yıllarıyla 1996-98 yılları arasında Barcelona forması giydi. Takımıyla 1 Şampiyonlar Ligi, 5 İspanya LaLiga, 1 Kupa Galipleri Kupası, 2 İspanya Kral Kupası, 6 İspanya Süper Kupası zaferi yaşayan futbolcu 1994’te Ballon d’Or’un da sahibi olmuştu.

Barcelona basketbolda tarihi zarar ettiBarcelona basketbolda tarihi zarar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.